مطالب آموزشی

ARTICLES

آشنایی با انواع حسابداری + کاربرد آن

 حسابداری یکی از رشته ‌های پر طرفدار و پر مشغله در ایران به حساب می‌ آید. از طرفی حسابداری ازجمله رشته‌ هایی است که دارای گرایش‌ های بسیار می‌ باشد و حوزه‌ های متفاوتی را در بر می‌ گیرد.  اگر شما هم می ‌خواهید با انواع حسابداری آشنا شوید و یا زیر مجموعه‌ های حسابداری را بشناسید با ما همراه باشید.  پیوند محاسب در این مطلب سعی دارد تا شما را با انواع زیرمجموعه ‌های رشته‌ی حسابداری آشنا کرده و تفاوت ‌ها و شباهت‌ های آن‌ ها را نیز برایتان مطرح کند به‌ همین دلیل اگر علاقه‌مند به حوزه حسابداری می‌ باشید این مطلب می‌ تواند مسیر درست و بهترین توضیح برای انواع زیر مجموعه‌ های حسابداری باشد.

ادامه مقاله...

چگونه مالیات کمتری بپردازیم؟ + روش‌های قانونی

مالیات بزرگ ‌ترین روش کسب درآمد دولت ‌ها به شمار می‌ رود و دولت ‌ها به ‌منظور ایجاد برابری و عدالت از نظر اقتصادی در میان انواع سطوح مختلف جامعه مالیات را از بخش‌ های مختلف دریافت می ‌کنند. به ‌طور کلی مالیات ابزاری است برای کنترل اقتصاد کشور. مالیات‌ ها به ‌طور کلی به‌ صورت مستقیم و غیر مستقیم دریافت می ‌شود. مالیات‌ های غیر مستقیم به ‌صورت ارزش افزوده دریافت شده و مالیات‌ های مستقیم، مشمولان مالیاتی می ‌بایست اسناد و مدارک مالیاتی (اظهارنامه مالیاتی) را تنظیم و تدوین کرده و نسبت ‌به پرداخت مالیات اقدام کنند. دولت‌ ها می‌ دانند که در جامعه همیشه افرادی وجود دارند که به‌ دنبال راهکار هایی هستند تا از پرداخت مالیات صرف ‌نظر کنن و گاهی از اوقات کتمان مالیات و صرف‌ نظر کردن از پرداخت آن باعث می‌ شود تا مؤدیان مالیاتی با جریمه ‌های سنگینی مواجه شوند. بنابراین دولت برای این‌ که مؤدیان مالیاتی را تشویق به پرداخت مالیات کند راه ‌ها و روش‌ هایی را بر سر راه مؤدیان مالیاتی قرار می‌ دهد تا مؤدیان مالیاتی به‌ جهت پرداخت مالیات کم‌ تر در دراز مدت، مالیات فعلی خود را به ‌صورت دقیق و در زمان معرفی ‌شده پرداخت کنند. حال سوال این است که چگونه مالیات کمتری بپردازید؟ آیا تا به ‌حال به این موضوع توجه کرده ‌اید که اصلاً راهکار هایی وجود دارد که ما بخواهیم مالیات کمتری بپردازیم؟ چرا باید دولت ها مسیری را مشخص کنند تا مؤدیان مالیاتی، مالیات کمتری پرداخت کنند؟ در راستای پاسخ به این سؤال‌ ها باید گفت دولت به‌ دنبال ایجاد راه و روش‌ هایی می‌ باشد که مؤدیان مالیاتی را تشویق کند در زمان مقرر مالیات خود را پرداخت کند و بدین صورت هم مالیات را از مؤدیان دریافت خواهد کرد و هم با پرداخت تشویقی هایی به آن ‌ها، دل مؤدیان را نیز بدست خواهد آورد در ادامه انواع روش‌ های کاملاً قانونی که می‌ توانیم با آن مالیات کمتری بپردازیم را برایتان شرح خواهیم داد بنابراین توصیه می ‌شود تا انتهای مطلب با مجموعه پیوند محاسب همراه باشید.

ادامه مقاله...

حسابداری عمومی چیست و چه کاربردی دارد

حسابداری عمومی یکی از زیر شاخه ‌های حسابداری به شمار می‌ رود که وظیفه آن ثبت، تحلیل، بررسی و تجزیه انواع تراکنش‌ ها و رفتار های مالی شرکت یا سازمان می ‌باشد. حسابداری عمومی از حیاتی‌ ترین موضوعات مالی برای واحد های تجاری، سازمان‌ ها و شرکت‌ هایی که فعالیت ‌های تجاری انجام می ‌دهند می ‌باشد. آن ‌چه که از آن به ‌عنوان حسابداری عمومی یاد می‌ شود تنها قوانین و مقررات مربوط به حوزه حسابداری نیست بلکه یک حوزه پویا و جهانی را شامل می‌ شود که به تمامی واحد هایی که فعالیت تجاری انجام می ‌دهند کمک می‌ کند تا بخش مالی خود را بتوانند مدیریت کرده و همچنین در راستای آن عملکرد، سود آوری و پیشرفت خود را بهبود ببخشند. کاربرد حسابداری عمومی به‌ طور کلی حسابداری عمومی با استفاده از انواع روش‌ ها، تکنیک‌ ها و قوانینی که در اختیار دارد به انواع واحد های تجاری و اقتصادی کمک می‌ کند تا بتوانند دارایی ‌ها، بدهی ‌ها، سرمایه ‌گذاری و روش‌ های سود آوری خود را به‌ طور کامل تحلیل و ارزیابی کنند. علاوه‌ براین حسابداری عمومی به شرکت‌ ها کمک می‌ کند تا بتوانند جایگاه خود را در بازار شناسایی کرده و در نهایت عملکرد خود را نسبت ‌به شرایط موجود بهبود ببخشند. از جمله کاربرد های حسابداری عمومی می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد رصد و کنترل اقتصادی: مالکان و صاحبان کسب‌ و کار ها می ‌توانند با استفاده از حسابداری عمومی تمامی تراکنش‌ های مالی که در حوزه اقتصادی آن ‌ها صورت‌ گرفته است را بررسی کرده و همچنین تمامی هزینه ‌ها و مخارج و در نهایت درآمد های شرکت را نیز مورد بررسی قرار دهند. گزارش دهی؛ دومین کاربرد حسابداری عمومی با ثبت و تحلیل تراکنش ‌های مالی منجر به تهیه گزارش‌ هایی می ‌شود که مدیران شرکت‌ ها با استفاده از آن ‌ها می‌ توانند شرایط فعلی واحد تجاری خود را به‌ طور کامل بررسی و تحلیل کنند. بررسی درآمد و هزینه ‌ها؛ حسابداری عمومی تمامی هزینه ‌ها، مخارج، درآمد ها و سود و سرمایه شرکت را به‌ طور کامل ثبت می ‌کند و نسبت ‌به بررسی و ارزیابی آن‌ ها نیز اقدام می ‌کند. به ‌همین دلیل تمامی مشکلات و مواردی که می‌ تواند باعث شود تا شرکت از مسیر پیشرفت خود باز بماند در این فرآیند شناسایی شده و حل و فصل می ‌گردند. امور مالیاتی: حسابداری عمومی با توجه به این که تمامی فرایند های مالی یک شرکت را بررسی می ‌کنند تمامی اقدامات مالیاتی و همچنین میزان مالیات پرداختی و نیز خسارت‌ ها و هزینه ‌های وابسته به شرکت از طریق مالیات را به‌ طور کامل شناسایی کرده و میزان مالیات پرداختی را نیز مشخص می‌ کند. در نهایت حسابداری عمومی با بررسی شرایط از منظر مالی و نظارت و همچنین ارائه گزارش های تحلیلی و غیره استراتژی پیشبرد اهداف شرکت را تدوین می‌ کند.

ادامه مقاله...

معرفی معیارهای اساسی برای محاسبه مالیات

مالیات مهم‌ ترین بخش درآمدی دولت می ‌باشد و دولت ‌ها از طریق مالیات بسیاری از هزینه ‌های کشور را تأمین می ‌کنند و در همین راستا نیز مالیات با هدف ایجاد تعادل از نظر اقتصادی در میان اقشار جامعه ایجاد شده ‌است. به ‌طور کلی مالیات مهم‌ ترین بخش اقتصادی و مالی شرکت ‌ها به شمار می ‌آید و برای پرداخت آن معیار هایی در نظر گرفته می ‌شود یا به ‌طور کلی در جامعه مدرن امروزی تعیین مقدار مالیات دارای معیار ها و شاخص‌ هایی است. تمامی ارکان و بخش ‌های مختلف جامعه از قبیل آموزشی، بهداشت، امنیت، واحد های دولتی و خصوصی همه و همه می‌ بایست به‌ نحوی مالیات پرداخت کنند ولی نحوه محاسبه مالیات هر کدام با توجه به تصمیم ‌گیری ‌های سازمان مالیات مستقیم متفاوت می ‌باشد که در ادامه معیار های مورد اندازه ‌گیری برای محاسبه مالیات معرفی خواهند شد.

ادامه مقاله...

نیاز به وکیل مالیاتی

چرا به وکیل مالیاتی نیاز داریم؟

ادامه مقاله...

مهارت های مورد نیاز حسابدار چیست؟

یکی از شغل های مورد نیاز و مهم در همه کسب و کار های کوچک و بزرگ، حسابداری می باشد. حسابدار ها طیف وسیعی از داده ها را تجزیه و تحلیل نموده و سپس آن ها را گزارش می دهند. حسابداری جزو مشاغلی می باشد که هم کار با اعداد و ارقام دارد و هم نیاز به تعامل و ارتباط با دیگران دارد.

ادامه مقاله...

فاکتور رسمی چیست؟ و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

هم اکنون هر واحد اقتصادی چه کوچک و چه بزرگ برای محصولات و یا خدماتی که ارائه می دهد نیاز به صدور فاکتور دارد. می توان گفت که در واقع این فاکتور سندی می باشد که برای تایید انجام شدن معامله بین فروشنده و خریدار امضا می شود و از آن جایی که سازمان امور مالیاتی به وسیله فاکتور های صادر شده توسط واحد های اقتصادی، قادر است بر فعالیت های آن ها نظارت لازم را داشته باشد و همچنین لازم به ذکر است که فاکتور صادر شده باید بر اساس قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تنظیم و تهیه شده باشد و مورد تایید دارایی نیز باشد. به این فاکتور های تنظیم شده که مورد تایید دارایی بوده و دارای ویژگی های معینی هستند فاکتور رسمی گفته می شود.

ادامه مقاله...

معرفی تشویق های مالیاتی

 مالیات با هدف کنترل ثروت در میان اقشار جامعه بوده و یکی از راه‌ های درآمد زایی دولت ‌ها با هدف کنترل پول در جوامع مورد استفاده قرار می ‌گیرد. مالیات از با اهمیت‌ ترین منابع کسب درآمد برای کشورهای جهان می‌ باشد. در دنیای مدرن مالیات نقش مهمی در اداره جامعه و از بین بردن فاصله طبقاتی دارد. همچنین بعضی مؤدیان مالیاتی برای فرار از پرداخت کردن مالیات به ‌دنبال پیدا کردن راه ‌هایی برای نپرداختن آن به دولت و حتی پرداخت مالیات کم‌ تر می‌ باشند. از نظر کارشناسان اقتصادی مالیات و تشویق ‌های مالیاتی به ‌منظور تقسیم عادلانه درآمد به حساب می‌ آید.

ادامه مقاله...

حسابداری پیمانکاری چیست؟

حسابداری پیمانکاری نیز یکی دیگر از زیرشاخه ‌های بزرگ حسابداری می‌ باشد. به ‌راستی حسابداری پیمانکاری چیست؟ و یک حسابدار پیمانکاری چه وظایفی را به ‌عهده دارد؟ نقش حسابدار پیمانکاری در شرکت های پیمانکاری به چه صورت ایفا می ‌شود؟ سوالات این ‌چنینی بسیار زیادی وجود دارد که علاقه ‌مندان به حوزه حسابداری را دغدغه مند کرده ‌است. مجموعه بزرگ پیوند محاسب با توجه به سوالات مطرح‌ شده و دغدغه‌ های علاقه‌مندان این حوزه از حسابداری مخصوصاً حسابداری پیمانکاری تصمیم دارد تا در ادامه مفاهیم پایه، اساسی و کلی مختص به حسابداری پیمانکاری را برایتان شرح دهد توصیه می‌شود تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

ادامه مقاله...

معادله حسابداری چیست؟

معادله حسابداری نشان دهنده این است که دارایی های یک شرکت برابر است با مجموع بدهی ها و حقوق مالکانه. دارایی ها منابعی می باشند که یک کسب و کار را در اختیار می گیرند و بدهی ها هم از جمله تعهدات شرکت هستند بدین معنی که مبالغی که شرکت به دیگران بدهکار می باشد. حقوق مالکانه نیز به سهم مالک یا مالکین از دارایی های شرکت اتلاق می گردد. بدهی ها پیش از حقوق مالکانه نشان داده می شوند چون که در صورت منحل شدن واحد تجاری باید در ابتدا بدهی پرداخت شوند. معادله حسابداری یک چارچوب زیربنایی می باشد جهت ثبت و خلاصه نمودن گزارش های مالی.برای کسب و کار های کوچک و کسب و کار های بزرگ، معادله حسابداری به یک گونه است و به طور کلی می توان گفت که معادله حسابداری برای همه واحد های اقتصادی بدون در نظر گرفتن اندازه و ماهیت کسب و کار به یک صورت محاسبه می شود.

ادامه مقاله...

حسابداری مدیریت چیست و چه کاربردی دارد؟

امروزه حسابداری نه تنها یک رشته بلکه یک شغل کامل محسوب می گردد که زیر شاخه های بسیاری دارد. به طور کلی حسابداری را می توان از جمله رشته های پر بازده در ایران عنوان کرد که اخیر محبوبیت یافته است. در این مقاله یوند محاسب در کنار شماست تا به طور کامل شما را با حسابداری مدیریت آشنا کرده و کاربرد های آن را برای شما بر شمرد پس پیشنهاد می شود تا انتهای این مطلب با مجموعه پیوند محاسب همراه باشید.

ادامه مقاله...

حسابداری دولتی چیست؟ و اصول آن

به علت پیچیدگی های ایجاد شده در دنیای امروزه، حسابداری به بخش های مختلفی تقسیم می شود و این تقسیم بندی برای نظم دادن و سامان دهی به گزارشات لازم است. بر این اساس حسابداری شامل حسابداری بازرگانی، حسابداری مدیریت، حسابداری دولتی، حسابداری مالیاتی، حسابداری صنعتی یا حسابداری بهای تمام شده، حسابداری بودجه و سیستم حسابرسی می شود.

ادامه مقاله...

مجازات کتمان مالیات و قوانین آن

در برخی موارد دیده می شود که افراد، درامد خود را کتمان می نمایند و از اعلام آن خودداری می کنند. این کتمان ها از طرف مدیران شرکت ها با اهداف متفاوتی اتفاق می افتد که از این اهداف می توان به حساب سازی، کم کردن پرداخت مالیات و فرار مالیاتی اشاره کرد. که اگر این افراد از عواقبی که کتمان درامد با خود به همراه دارند، مطلع شوند قطعا از این کار خودداری می کنند.  در همین راستا مجموعه پیوند محاسب  در این مطلب بر آن است تا شما را با عواقب و مجازات های کتمان درامد و مالیات آشنا کند. پس تا انتهای این مطلب با مجموعه پیوند محاسب همراه باشید.

ادامه مقاله...

سال مالی چیست؟

همان طور که گفته شد در هر سازمانی بخش مالی آن بیشتر نمود پیدا می کند و در بخش مالی گزارشات مالی بیش تر خود را نشان می دهند. در همین راستا دولت نیز به جهت مشخص کردن میزان درامد ثابت و درگردش سازمان ها و واحد ها تجاری کوچک و بزرگ یک بازه زمانی را مشخص می کند که براساس زمان اعلام شده مدیر مجموعه و حسابرسان مالی می بایست تمامی آنچه در حوزه مالی یک شرکت رخ داده است اعم از پول در گردش، سرمایه اولیه، پول خروجی، خدمات ارائه شده، هزینه ها دریافت شده و یا هزینه شده  و.... را به سازمان امور مالی کشور ارائه دهند که شروع هر بازه زمانی ارسال گزارشات را سال مالی می گویند.

ادامه مقاله...