مطالب آموزشی

ARTICLES

کد اقتصادی چیست؟ مراحل ثبت‌نام و دریافت کد

 امروزه سازمان امور مالیاتی کشور برای تنظیم دقیق دریافت مالیات و برنامه ‌ریزی ‌ها و همچنین برای مدیریت کسب ‌و کار ها تمامی واحد های تجاری و اقتصادی را ملزم به دریافت کد اقتصادی کرده‌ است. یکی از سوالاتی که امروزه بسیار شنیده می ‌شود در مورد کد اقتصادی می‌ باشد که از جمله می ‌توان به سوالاتی چون کد اقتصادی چیست؟ نحوه ثبت ‌نام و دریافت کد اقتصادی به چه صورت می ‌باشد؟ و غیره اشاره کرد.

ادامه مقاله...

چگونه بفهمیم چقدر بدهی مالیاتی داریم + (با استفاده از کد ملی)

درگاه خدمات ملی الکترونیک با روی کار آمدن، به افراد این توانایی را داده تا بتوانند با مراجعه کردن به این درگاه ها با بررسی معوقات بدهی خود و استعلام گرفتن از آن ها، اقدام به پرداخت بدهی مالیاتی خود کنند. این که یک پرونده الکترونیکی داشته باشید، قبل از اقدام به پرداخت و آگاهی از بدهی مالیاتی لازم می باشد.

ادامه مقاله...

مالیات شرکت های غیر فعال چگونه محاسبه می شود؟

 شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که شرکتی را ثبت کرده باشید، و یا دیده ‌اید که شرکت‌ های بسیاری وجود دارند که صرفاً فقط نام آن ‌ها به‌ عنوان شرکت ثبت‌ شده و هیچ ‌گونه فعالیتی ندارند. سوالی که ممکن است برای صاحبان شرکت‌ هایی که فقط ثبت ‌شده‌اند یا دیگر افراد به وجود بیاید این است که آیا این‌ گونه شرکت‌ ها می ‌بایست مالیات پرداخت کنند یا خیر؟

ادامه مقاله...

خود اظهاری مالیاتی چیست؟

 همه ما به‌ خوبی می دانیم که مالیات یکی از روش های کسب درآمد دولت ها می باشد. بنابراین دولت ها همیشه به‌ دنبال راه هایی می باشند که مردم و کسانی که به عنوان مودی مالیاتی شناخته می شوند، در زمان مقرر، مدارک لازم را جهت پرداخت مالیات به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند.

ادامه مقاله...

حسابداری صنعتی چیست؟  

 امروزه تعدد مشاغل با توجه به گستردگی که دارند نیازمند انواع حسابداری ها می ‌باشند. حسابداری های مختلفی که وجود دارد شامل حسابداری های پیشرفته، مقدماتی، حسابداری های مربوط به بازار کار، حسابداری های مالیاتی، حسابداری حقوق و دستمزد و حسابداری صنعتی می‌ باشد. که در این بخش پیوند محاسب سعی دارد تا هر آن‌ چه که لازم است در خصوص حسابداری صنعتی و تعاریف آن وجود دارد را برای شما ارائه دهد. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

ادامه مقاله...

حسابداری حقوق و دستمزد چیست؟

 امروز برای ورود به هر کاری، دستمزد و حقوق آن کار، برای ما اولویت اول می‌ باشد. بنابراین حقوق و دستمزد در زمره اولویت‌ های هر شغل است. بر این اساس ما قوانین مربوط به حقوق و دستمزد را داریم. حسابداری حقوق و دستمزد نیز خود یکی از بخش‌ های اصلی هر واحد یا ارگان می‌ باشد. که حضور آن ‌ها الزامی بوده و بر این اساس می ‌توان تمامی قوانین را به ‌جهت پرداخت و دریافت حقوق و دستمزد رعایت کرد. در قوانین حقوق و دستمزد مواردی چون بیمه کمیسیون ناخالص، مزایا و حقوق پایه و غیره و همچنین تعاریف مختلفی وجود دارد. در این بخش مجموعه پیوند محاسب تصمیم گرفته است تا اطلاعات کامل و جامعی در خصوص حقوق و دستمزد آن برای شما ارائه دهد پس تا انتهای این مطلب با مجموعه پیوند محاسب همراه باشید.

ادامه مقاله...

مالیات مستقیم و غیرمستقیم چیست و تفاوت آن ها

مالیات به مبلغی گفته می شود که یک هزینه اجتماعی است و براساس قانون و برای تامین مخارج عمومی به گونه ای بدون بازگشت از سوی افراد به دولت پرداخت می شود. مالیات از مهم ترین منابع برای تامین درامد دولت هاست. مالیات ها در ایران به دو دسته مستقیم وغیرمستقیم تقسیم می شوند. در این مقاله مجموعه پیوند محاسب در کنار شماست تا هر آنچه که در خصوص مالیات مستقیم و غیر مستقیم می بایست بدانید را در اختیارتان قرار دهد تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

ادامه مقاله...

حسابداری مالی چیست و چه کاربردی دارد؟

از زیرشاخه های حسابداری، حسابداری مالی را می توان نام برد که برای شرکت های مختلف مورد نیاز است و تعریفی برای ثبت و ساماندهی به اطلاعات مالی محسوب می شود. برای این که بدانید حسابداری مالی چیست و چه کمکی به کسب و کار می کند تا انتهای این مقاله با مجموعه پیوند محاسب همراه باشید.

ادامه مقاله...

فرار مالیاتی چیست؟

فرار مالیاتی شامل راهکار های غیرقانونیست برای پنهان کردن درآمد یا توجه نکردن به بدهی مالیاتی خود شکل می گیرد . فرار مالیاتی را میتوان علاوه بر اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در سطح کشور به برخی ارگان های دولتی از جمله بانک ها هم مرتبط دانست .

ادامه مقاله...

انواع مالیات در ایران به چند دسته تقسیم می شود؟

مالیات یکی از روش ‌های درآمد زایی دولت ‌ها می ‌باشد. بنابراین دولت، سازمانی را به ‌عنوان امور دارایی یا امور مالیاتی کشور تاسیس کرده ‌است. به‌ طور کلی مالیات دارای تعاریف چند گانه و گسترده می ‌باشد اما اگر آن را بخواهیم در یک تعریف ساده بیان کنیم.

ادامه مقاله...

هزینه های قابل قبول مالیاتی

مالیات یکی از روش‌ های کسب درآمد دولت ‌ها می ‌باشد به‌ همین دلیل برای تمامی واحد های تجاری و کسب‌ و کار ها قوانین مالیاتی وجود دارد. اداره دارایی برای این‌ که مالیاتی که از واحد های تجاری دریافت می‌ گردد کاملاً خالص شده باشد قوانین و موادی را برای آن تصویب می‌کند.

ادامه مقاله...

حسابرسی مالیاتی چیست؟ و پروسه اجرایی حسابرسی مالیاتی

همان‌ طور که گفتیم به پروسه‌ای که برای مطالعه و بررسی اسناد و همچنین نحوه انجام قوانین و مقررات مالیاتی را حسابرسی مالیاتی می ‌گویند. که عدم توجه و همچنین عدم دانش کافی در خصوص حسابرسی مالیاتی می ‌تواند با جریمه‌ های سنگینی روبرو شود. بحث حسابرسی مالیاتی بخش بسیار مهم در هر واحد  تجاری بوده و از مهم ‌ترین وظایف صاحبان کسب ‌و کار بشمار می‌ رود.

ادامه مقاله...

معرفی شغل حسابداری مالیاتی و ویژگی های حسابدار مالیاتی

امروزه حسابداری یکی از مشاغلی می‌ باشد که هر کسب‌ و کاری نیاز دارد تا یک حسابدار در کنار وی باشد. حسابداری انواع مختلفی دارد که یکی از انواع آن حسابداری مالیاتی می ‌باشد. حسابداری مالیاتی یکی از زیرشاخه ‌های حسابداری بوده که در طی آن شخصی که وظیفه حسابدار مالیاتی را برعهده دارد می ‌بایست گزارش‌ های مالی را بر طبق سازمان امور مالیاتی تنظیم کند.

ادامه مقاله...

مالیات بر تراکنش های بانکی چیست؟ و زمان دریافت مالیات بر تراکنش بانکی

همان ‌طور که بیان شد یکی از عوامل شکل ‌گیری مالیات بر تراکنش ‌های بانکی وجود پول ‌شویی، سند سازی‌ های بانکی برای فرار مالیاتی بود. که در طی آن نامه‌ای به ‌جهت شفاف ‌سازی تراکنش ‌های بانکی به بانک ‌ها ابلاغ گردیده بانک‌ ها را ملزم به شفاف‌ سازی تراکنش ‌های بانکی کرده ‌است.

ادامه مقاله...

معرفی سامانه خدمات ملی مالیات و امکانات آن

سازمان امور مالیاتی کشور، با هدف ارائه خدمات الکترونیکی، در زمینه برخی امور مربوط به مالیات  ، درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir را راه اندازی کرد که با ثبت نام در این سامانه، با ورود به سایت آن، میتوانید از استعلام بدهی مالیاتی و استعلام پرونده های مالیاتی به صورت الکترونیک را مشاهده کنید

ادامه مقاله...