معافیت های مالیاتی شرکت های دانش بنیان

مقدمه

با توجه به مواد و تبصره ‌های قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بعضی از شرکت‌ ها و افراد حقیقی و حقوقی از پرداخت مالیات معاف هستند و هر کدام نیز برای معافیت آن ‌ها دلایلی را نیز باید ارائه دهند که در صورت نقض دلایل آن‌ ها از سمت سازمان امور مالیاتی کشور موظف به پرداخت مالیات می‌ باشند. شرکت‌ های دانش بنیان نیز یکی دیگر از شرکت ‌های تحت حمایت سازمان ریاست ‌جمهوری می ‌باشد که معاف از مالیات است و به همین دلیل با پیوند محاسب همراه باشید تا اطلاعاتی در خصوص معافیت شرکت‌ های دانش بنیان براساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی ارائه کنیم.

شرکت ‌های دانش بنیان در تمام دنیا تحت حمایت دولت ‌ها قرار می ‌گیرند در چند سال اخیر نیز شرکت‌ های دانش بنیان تحت حمایت دولت قرار گرفته و تلاش شده ‌است تا با قوانین و سیاست ‌گذاری ‌های جدید حمایت‌ های ویژه‌ای از این شرکت ‌ها بشود برهمین اساس طی سال‌ های اخیر مباحث و جلساتی تحت حمایت از این شرکت‌ ها به‌ جهت معافیت مالیاتی شرکت ‌های دانش بنیان از طرف دولت ارائه شده ‌است که علاوه‌ بر معافیت مالیاتی نیز حمایت ‌های مالی دیگری نیز برای شرکت‌ های دانش بنیان صورت گرفته.

حمایت های دولت از شرکت های دانش بنیان

همان‌ طور که بیان شد شرکت ‌های دانش بنیان یکی از شرکت ‌های اصلی واقع د ر اقتصاد دولت‌ ها می ‌باشد به ‌همین دلیل دولت ‌ها سعی می‌ کنند تا از شرکت ‌های دانش بنیان حمایت‌ های زیادی انجام دهند در همین جهت طی سالیان اخیر، قوانینی جهت حمایت از شرکت ‌های دانش بنیان مصوب شده ‌است که از جمله آن ‌ها می‌ توان به معافیت مالیاتی شرکت‌ های دانش بنیان اشاره کرد اما این تنها حمایت دولت نبوده‌ است و حمایت‌ های دیگری نیز که در زیر به آن ‌ها اشاره می‌ کنیم از جمله حمایت‌ های دولت‌ ها از شرکت ‌های دانش بنیان نیز می ‌باشد.

  • معافیت شرکت‌ های دانش بنیان از طرف شرکت‌ های بیمه‌ای
  • معافیت سود ناشی از عوارض گمرکی و بازرگانی
  • پوشش بیمه برای کارکنان شرکت‌ های دانش بنیان
  • اولویت شرکت ‌های دانش بنیان در واگذاری مؤسسه‌ های پژوهشی دولتی به آن ها.
  • تسهیلات اقتصادی و همچنین حمایت ویژه از کارکنان شرکت ‌های دانش بنیان به ‌عنوان نظام ‌وظیفه و همچنین ارائه امریه ‌به آن‌ ها.
  • معاف از پرداخت عوارض و گمرک
  • اعطای وام ‌های بانکی کم ‌بهره یا بدون بهره و همچنین اولویت برای استقرار در پارک ‌های علم و فناوری ازجمله حمایت ‌های دولت از شرکت‌ های دانش بنیان می‌ باشد.

معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان

از جمله مهم ‌ترین حمایت‌ های دولت از شرکت‌ های دانش بنیان می ‌توان به معافیت ‌های مالیاتی اشاره کرد. با توجه به قانون مصوب جمهوری اسلامی ایران در سال 1392 براساس ماده ۳ و ۵ حمایت از شرکت ‌های دانش بنیان و همچنین با توجه به ماده ۱۰۵ قانون مالیات‌ های مستقیم شرکت‌ های دانش بنیان از پرداخت مالیات معاف می ‌باشد.

براساس ماده ۳ قانون حمایت از شرکت‌ های دانش بنیان کلیه درآمد های دانش بنیان شرکت‌ ها از محل تولید و فعالیت‌ های دانش بنیان آن‌ ها از تاریخی که محصول آن‌ ها ثبت و تا زمانی ‌که تأییدیه شرکت‌ های دانش بنیان را بگیرد از مالیات مستقیم معاف هستند. به‌ همین ‌منظور سالانه سازمان امور مالیاتی کشور اسامی شرکت‌ های دانش بنیان که در پارک علم و فناوری واقع هستند به سازمان ‌های استانی ابلاغ می کند. نکته قابل ‌توجه در خصوص این ماده باید بدانید که معافیت مالیاتی شرکت ‌های دانش بنیان فقط ناظر بر مالیات مستقیم از درآمد شرکت‌ ها می‌ باشد و مالیات ‌هایی چون مالیات ارزش‌ افزوده و مالیات حقوق کارکنان در زمره معافیت های مالیاتی قرار می گیرد.

بر اساس ماده ۹ قانون حمایت از شرکت‌ های دانش بنیان برای فعالیت ‌های تولیدی که این شرکت‌ ها در پارک ‌های علم و فناوری انجام می‌ دهند. در زمره فعالیت ‌هایی قرار می ‌گیرد که مشمول معاف مالیاتی است. لازمه معافیت مالیاتی شرکت‌ ها، استقرار در پارک علم و فناوری می ‌باشد که باید سازمان امور مالیاتی منطقه واحد مذکور، آن را تأیید کند در این ماده نیز مانند ماده ۳ فعالیت‌ ها و پرداخت‌ هایی مانند حقوق کارکنان در زمره معافیت مالیاتی قرار می ‌گیرد.

 

در نهایت

در بالا  به‌ صورت کلی تمامی مباحث مربوط به معافیت مالیاتی و حمایت های شرکت‌ های دانش بنیان اشاره کردیم. اما با توجه به تغییر و تحولات فراوان و سریع شرکت ‌های دانش بنیان و همچنین ادبیات آن ‌ها که به ‌تازگی در حال شکل گرفتن بوده، نیازمند بررسی‌ های تخصصی بر روی نمونه‌ ها و هدف‌ ها می ‌باشد به‌ همین‌ منظور پیوند محاسب در کنار شماست تا شما را در خصوص تمامی حوزه‌ های مالی و مالیاتی کمک کرده و همچنین اگر نیازمند ۱ مشاور مالیاتی در کنار مجموعه‌ی خود باشید می ‌توانید بر روی پیوند محاسب حساب ویژه‌ای باز کنید.

سوالات متداول
نظرات