وکیل مالیاتی کیست؟ و مهمترین وظایف وکیل مالیاتی

مقدمه

بی‌شک تاکنون نام وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی به گوش شما خورده ‌است. تاکنون اگر دارای کسب‌ و کار بوده یا در بخش‌ های مالی سازمان‌ ها و شرکت ‌ها فعالیت کرده باشید بی ‌شک با این افراد آشنایی کامل دارید. حتما این سوال برای شما به ‌وجود آمده است که مشاور مالیاتی کیست؟ به چه کسی مشاوره مالیاتی یا وکیل مالیاتی گفته می ‌شود؟ وظایف مشاور یا وکیل مالیاتی چیست؟ پیوند محاسب در کنار شماست تا شما را با یکایک وظایف وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی آشنا کند تا اگر ۱ کسب‌ و کار یا سازمان و شرکتی را اداره می‌ کنید و نیاز به کسی دارید که در زمینه مالیات شما را یاری کنند آشنایی کامل داشته باشید.

بیشتر بخوانید: حسابداری مالیاتی چیست؟

وکیل مالیاتی کیست؟

یک وکیل مالیاتی که مشاور مالیاتی نیز نامیده می ‌شود، در دنیای پیچیده و اغلب در حال تغییر مالیات ‌ها دارای تخصص کافی است. وکلای مالیاتی بر اساس تحقیقات، بررسی‌ ها و مصاحبه ‌هایی که انجام می ‌دهند بر اساس قوانین پیچیده مالیاتی اظهارنامه ‌های مالیاتی را از طرف شرکت ‌ها و سازمان ‌ها ارائه می ‌دهند.

در واقع وکلای مالیاتی متخصصانی هستند که به مردم و مشاغل کمک می‌ کنند تا نحوه رعایت قوانین مالیاتی را درک کنند. آن‌ ها ممکن است نماینده افراد، شرکت ‌ها یا سایر نهاد ها در اختلافات بر سر مالیات باشند. وکلای مالیاتی باید درک کاملی از انواع مالیات ‌ها و همچنین مقررات حاکم  بر عملیات آن‌ ها داشته باشند. قانون مالیات یک حوزه حقوقی فوق‌العاده پیچیده است، بنابراین برای مالیات ‌دهندگان مهم است که قبل‌ از تصمیم ‌گیری در مورد مالیات یا ارائه اظهارنامه، از مشاور مالیاتی حرفه‌ای استفاده کنند.

یک وکیل مالیاتی می‌ تواند به مالیات ‌دهندگان در مورد اینکه چگونه قانون ممکن است بر آن‌ ها تاثیر بگذارد، به آن‌ ها کمک می کند تا تعیین کنند که آیا باید یک بخش را مورد ارزیابی مجدد قرار دهند یا خیر، و در تدوین استراتژی‌ هایی برای به حداقل رساندن بدهی مالیاتی کمک کند. وکلای مالیاتی ممکن است با هر تعداد از فعالیت‌ های مرتبط با مالیات ازجمله ایجاد یا تغییر ساختار نهاد های تجاری، تعیین نحوه مالیات شرکت‌ ها، نمایندگی مشتریان در جلسات اداری در مورد مالیات ‌هایشان و رسیدگی به اختلافات مالیاتی براساس درآمد داخلی، نماینده مالیات ‌دهندگان در برابر هیئت‌ های مالیاتی، مشاوره به مالیات ‌دهندگان درمورد مسائل مربوط به برنامه‌ ریزی املاک و غیره که به مالیات آن‌ ها مربوط می‌ شود از دیگر موضوعاتی است که یک وکیل مالیاتی می ‌تواند در آن دخالت داشته باشد.

تخصص وکیل مالیاتی در زمینه انواع مالیات ها

قانون مالیات، حوزه‌ای از حقوق است که از دیرباز وجود داشته و نیازمند دانش تخصصی است. وکلای مالیاتی، افرادی هستند که در امور مالیاتی دارای تخصص بوده و می‌ توانند در مورد هر موضوع مربوط به مالیات راهنمایی ارائه دهند چه به ‌دنبال مشاوره در مورد نحوه به حداقل رساندن مالیات خود هستید و چه با صورت‌ حساب خدمات درآمد داخلی روبرو هستید که توانایی پرداخت آن را ندارید، یا کمک به بخشودگی جرائم مالیاتی کند یک وکیل مالیاتی می ‌تواند به حل مشکلات شما کمک کند. وکلای مالیاتی می ‌توانند درمورد کلیه فعالیت‌ هایی که مشمول حوزه مالیات هستند ازجمله درآمد، معاملات اموال و هدایا، مشاوره ارائه دهند. یک وکیل آگاه می ‌تواند تشخیص دهد که آیا مالیات برای شرایط خاص شما مناسب است یا خیر و می ‌تواند براساس خدمات درآمد داخلی یا در دادگاه به ‌منظور کاهش بار مالیاتی شما مذاکرات و دفاع خود را نیز ارائه دهد.

وکلای مالیاتی همچنین از قوانین فعلی و پیشنهادی که بر مالیات تاثیر می ‌گذارد مطلع هستند. اگر سوال خاصی در مورد اینکه چگونه قوانین جدید ممکن است بر وضعیت شما تاثیر بگذارد، دارید یک وکیل مالیاتی می ‌تواند به ‌صورت شفاف آن را برای شما ارائه دهد. علاوه ‌بر این، برخی از وکلای مالیاتی در انواع خاصی از مالیات‌ ها مانند مالیات بر دارایی، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات نقل‌ و انتقال، مالیات بین‌المللی و... تخصص دارند.

وکلای مالیاتی برای خودشان کار میکنند یا شرکت ها؟

وکلای مالیاتی می‌ توانند برای یک شرکت حقوقی یا خودشان کار کنند. مشاوران مالیاتی کسانی هستند که اظهارنامه مالیاتی را تهیه و تنظیم کرده، مشتریان را در اختلافات با خدمات درآمد داخلی راهنمایی کرده و با مشتریان در مورد چگونگی به حداقل رساندن مالیات خود راهنمایی ارائه می ‌کنند. وکلای مالیاتی همچنین به کسب‌ و کار ها در مورد مسائلی مانند اکتساب، مالیات بین‌المللی، ادغام و سازماندهی مجدد، ارائه اوراق بهادار، طرح‌ های مالکیت سهام کارکنان، بسته‌ های غرامت، مسائل برنامه ‌ریزی بازنشستگی ازجمله برنامه بازنشستگی واجد شرایط، و غیره مشاوره دهند.

بسیاری از انواع مالیات ‌های دیگر نیز وجود دارد، اما این ‌ها برخی از رایج‌ ترین زمینه‌ هایی هستند که مالیات ‌دهندگان به کمک وکیل نیاز دارند. زیرا قوانین پیچیده‌ ای برای مالیات وجود دارد. وکلای مالیاتی نیز در برنامه‌ ریزی مالیاتی مشارکت دارد. آن‌ ها به این نگاه می‌ کنند که چگونه یک مشتری می ‌تواند یک طرحی ایجاد کند که باعث به حداقل رساندن مالیاتی که مشتری باید بپردازد کمک کند. ۱ مثال خوب برای این‌ موضوع این است که یک حسابدار یا برنامه ‌ریز مالی تعیین می ‌کند که آیا خانه شما باید به ‌صورت فردی یا از طریق ۱ تراست متعلق به شما باشد، تا در هنگام مرگ، دارایی بدون مشمول مالیات به خانواده شما منتقل شود.

بیشتر بخوانید: حسابرسی مالیاتی چیست؟

خدمات و مسئولیت های یک وکیل مالیاتی

مسئولیت ‌های ۱ وکیل مالیاتی شامل تحقیق و تفسیر قوانین حکومتی و بین‌المللی و همچنین ارائه مشاوره حقوقی به مشتریان در مورد مسائل مربوطه است. این حوزه یکی از پر تقاضا ترین زمینه‌ های حقوقی بشمار می ‌رود زیرا به تخصص در زمینه ‌های مختلف نیاز دارد که می ‌تواند به ‌سرعت قوانین آن ‌ها تغییر کند. یک وکیل مالیاتی همچنین باید صبر و حوصله زیادی داشته باشد تا با مشتریان خود که اغلب به توضیح جنبه‌ های پیچیده قانون نیاز دارند که ممکن است خودشان به ‌طور کامل درک نکنند باشد. با این‌حال، این ۱ حوزه حقوقی ارزشمند با شاخه‌ ها و تخصص‌ های بی‌شمار می ‌باشد. وکلای مالیاتی می‌ توانند برای نهاد های دولتی، شرکت‌ های حقوقی یا شرکت ‌ها در هر صنعتی کار کنند.

دلایل زیادی وجود دارد که ۱ فرد ممکن است نیاز به مشورت با ۱ وکیل مالیاتی داشته باشد. آن ‌ها می‌ توانند در مورد ایجاد اعتماد خود سوالاتی داشته باشند، در معاملات تجاری بین‌المللی شرکت کنند، دارایی از ۱ کشور خارجی به ارث برده باشند و مالیات بر ارث داشته باشد که نمی دانند چگونه مطالبه کنند، یا اخیراً طلاق گرفته ‌اند و به‌ دنبال راه‌ هایی برای بهترین تخصیص هستند. وکیل مالیاتی همچنین ممکن است از افرادی که توسط خدمات درآمدی نامشخص مورد بازجویی قرار گیرند، در این خصوص موکل بوده و در برابر ادعا های دادگاه دفاع کند.

چرا داشتن یک وکیل مالیاتی الزامی است؟

پرونده‌ های مالیاتی آن‌ قدر سنگین و قوانین پیچیده‌ای دارند که باعث می ‌شود هر مؤدی مالیاتی را سردرگم سازد. برای مثال دفاع از پرونده ‌های مالیاتی بدون موکل همانند جنگیدن بدون سلاح می‌ باشد.

به ‌همین دلیل در تمام دنیا داشتن وکیل مالیاتی برای انواع مؤسسات شرکت‌ ها و اشخاص حقیقی و حقوقی ضروری می‌ باشد تا بتوانند از منشور حقوقی و قوانینی که برای مالیات آن کشور و دولت وضع شده‌ است تبعیت کرده و از حق و حقوق خود در مقابل اشتباهات جلوگیری کنند.

چه اشخاصی به وکیل مالیاتی نیاز دارند؟

تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که مؤدی مالیاتی به شمار می ‌روند و سر و کارشان با اداره مالیات و قوانین مالیاتی می ‌باشد بی ‌شک حضور یک شخصی که به قوانین آشنا باشد را در مجموعه خود احساس می‌ کنند. بعضی از مشاغل به ‌شدت نیاز به وکلای مالیاتی را احساس می‌ کنند یا به ‌طورکلی حضور یک وکیل مالیاتی در این مشاغل الزامی است زیرا این شرکت‌ ها و یا مؤسسات دارای کسب‌ و کار هایی هستند که حجم مالیات بسیار بالایی را باید سالانه پرداخت کنند. بنابراین نیاز است تا در مورد قوانین و مقررات مالیاتی بسیار ریزبینانه و نکته بینانه عمل کنند و حضور یک وکیل مالیاتی به ‌شدت الزامی است. از جمله این کسب‌ وکار ها می‌ توان به شرکت‌ های بازرگانی، هلدینگ ها، شرکت ‌های تجاری، پیمانکاران یا سازندگان حرفه‌ای ساختمان، وارد کنندگان و صادر کنندگان کالا، صاحبان تولیدی و کارخانجات بسیار بزرگ، بیمارستان ‌ها و.... نیز اشاره کرد.

علیرضا لایقی وکیل مالیاتی

علیرضا لایقی رکورد دار بیشترین ثبت وکالت مالیاتی کشور

بهترین وکیل مالیاتی در قم معمولا جمله ای است که توسط ساکنین کسب و کار در قم جست و جو می گردد و اکثر مدیران و یا بعضی از افرادی که با مشکلات مالیاتی و یا جریمه های سنگین مالیاتی رو به رو می گردند. به دنبال بهترین وکیل مالیاتی در قم می گردند تا با سپردن پرونده به وی با خیال آسوده به فعالیت خود ادامه دهند.

 اما لازم به ذکر است که برای اینکه عنوان بهترین وکیل مالیاتی در قم به فردی اعطا گردد لازم است که در وهله اول وجدان کاری وکیل مالیاتی مورد نظر احراز گردد، و سپس معلومات حقوقی و تجربه کاری می تواند وکیل مالیاتی بایستی لحاظ گردد، همچنین منضبط بودن، دقیق و دارای قدرت تحلیل بالا بودن نیز از جمله ویژگی هایی هستند که می توانند وکیل مالیاتی را به بهترین وکیل مالیاتی در قم تبدیل نمایند.

علیرضا لایقی متخصص مالیاتی، بستری را جهت مشاوره حقوقی مالیاتی  برای شما عزیزان فراهم آورده است.جهت دریافت مشاوره مالیاتی با ما در ارتباط باشید.

09198868315

مهمترین وظایف وکیل مالیاتی

  1. وکالت در دعاوی مالیات بر ارزش افزوده وظیفه وکیل مالیاتی است.

  2. وکیل یا مشاور مالیاتی میتوانند در موضوعات مالیاتی همچون مالیت بر حقو مالیات بر حمل و نقل و... مشاوره حقوقی بدهند.

  3. وکیل مالیاتی میتواند بر برگ تشخیص مالیاتی اعتراض کند.

  4. از دیگر وظایف وکلای مالیاتی میتوان به تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی دانست.

  5. وکیل مالیاتی میتواند با استفاده از تجربه و توانایی هایی که دارد با تنظیم لوایه مناسب و اعتراض بر مالیات و همچنین دفاعیات مناسب در هیئت های حل اختلاف مالیاتی را انجام دهد .

  6. با دریافت مشاوره مناسب و به موقع میتوانید از بخشودگی مالیاتی نفع ببرید.

بیشتر بخوانید: چرا باید وکیل مالیاتی بگیریم؟

در نهایت

قانون مالیات ۱ حوزه بسیار پیچیده و اغلب گیج ‌کننده از حکومت‌ ها می ‌باشد. همچنین یکی از مهم‌ ترین زمینه‌ هایی است که ۱ فرد باید حتما آن را درک کند زیرا بر بسیاری از جنبه‌ های زندگی تاثیرگذار است. مسئولیت اولیه وکلای مالیاتی کمک به افراد برای مدیریت مالیات ‌های خود با ارسال اظهارنامه ‌های مالیاتی به مقامات مربوطه تا از طریق کسورات و اعتبارات مسئولیت و بدهی ‌های مالیاتی را به حداقل برساند. به ‌طور خاص وکلای مالیاتی به افراد کمک می‌ کنند تا مالیات ‌های خود را با پر کردن کلیه فرم‌ های لازم به مقامات مربوط به مدیریت ارسال کرده تا مسئولیت آن‌ها از طریق کسر و اعتبار به حداقل برسد. قوانین مالیاتی به‌صورت کلی به ۲ دسته تقسیم می‌شود: قوانین مالیاتی داخلی و قوانین مالیاتی بین‌المللی که بر مالیات بین کشور هایی که توافق ‌نامه هایی را در مورد نحوه مالیات بر درآمد امضا کرده ‌اند کنترل می ‌شود. پیوند محاسب در کنار شماست تا تمام حوزه‌ های مالیاتی و حسابداری را به ‌صورت جامع و کامل برای شما ارائه داده و در صورت نیاز به شما مشاوره و همچنین کمک کند.

سوالات متداول
نظرات