مهارت های مورد نیاز حسابدار چیست؟

حسابداری چیست؟

یکی از شغل های مورد نیاز و مهم در همه کسب و کار های کوچک و بزرگ، حسابداری می باشد. حسابدار ها طیف وسیعی از داده ها را تجزیه و تحلیل نموده و سپس آن ها را گزارش می دهند. حسابداری جزو مشاغلی می باشد که هم کار با اعداد و ارقام دارد و هم نیاز به تعامل و ارتباط با دیگران دارد. در واقع می توان گفت حسابدار کسی است که بتواند داده ها و آمار را با زبانی ساده و قابل درک کردن برای دیگران مطرح کند پس می توان گفت که مهارت اجتماعی در این شغل نیز حائز اهمیت است. با توجه به این موضوع که طرفدارن مشاغل حسابداری زیاد هستند. مجموعه پیوند محاسب در این مقاله قصد دارد تا شما را به طور کامل با مهارت های مورد نیاز حسابداری آشنا کند. اگر مهارت های مورد نیاز حسابداری چیست؟ سوال ذهن شما نیز می باشد تا انتها با مجموعه پیوند محاسب همراه باشید.

مهارت های فنی حسابداری

حسابداری رشته ای دقیق می باشد که کمترین و کوچک ترین خطایی نباید در آن وجود داشته باشد و بر همین اساس می توان گفت که کار فرمایان پیوسته به دنبال حساب دارانی با مهارت فنی اولیه و تخصصی بالا می باشند تا از انجام امور حسابداری خود اطمینان لازم را داشته باشند. در یک مجموعه با وجود یک حسابدار دقیق و حرفه ای علاوه بر رسیدن مجموعه به اهداف خود، می توان به حصول رضایت همه کارمندان نیز اشاره کرد.

ویژگی های یک حسابدار موفق

حسابدار موفق کسی است که برای رسیدن به اهداف خود تلاش کند و برای رسیدن به موقعیت شغلی دلخواه خودش دست از تلاش بر ندارد. به عنوان مثال می توان گفت در سال های گذشته بعضی کشور ها به دلیل رو به رو شدن ناگهانی با بحران های اقتصادی به اخراج بسیاری از کارمندان خود پرداختند. هر یک از افراد این مجموعه به نوعی نگران از دست دادن شغل و موقعیت خود بود اما حسابدار هیچ نگرانی در این زمینه نداشت و می دانست که با تخصص خود می تواند به راحتی وارد بازار کار شود. بدین جهت است که آموزش حسابداری توصیه می شود و در همه شغل های امروزه کارایی دارد. اینجا است که باید گفت یک حسابدار موفق کسی است که به صورت گسترده در حال فعالیت باشد تا بتواند علاوه بر اجرای یک پروژه، توانایی خود را در اجرای دیگر پروژه ها نیز مورد سنجش قرار دهد. افرادی که بتوانند به این درجه در موقعیت شغلی خود برسند بدون دغدغه می توانند آینده را برای خود تصور کنند. برای تبدیل به یک حسابدار موفق شدن لازم است که مهارت های کاربردی و کلیدی خود را بهبود بخشیده و تقویت نمایید و از آن در راستای اهداف خود استفاده نمایید.

استاندارد های حسابداری

مهارت در اصول استاندارد حسابداری مثل استاندارد های بین المللی گزارشگری مالی ضمانت می کند که شما می توانید صورت های مالی را تهیه نمایید. این استاندارد ها شامل یک سری اصول برای حسابداران می باشند که در تهیه صورت های مالی بایستی آن ها را دنبال کنند. این مهارت جهت حفظ کردن ثبات برای سرمایه گذاران در مقایسه صورت های مالی سازمان، حائز اهمیت می باشند.

مقاله پیشنهادی : حسابداری مدیریت چیست و چه کاربردی دارد؟

 

وظایف حسابدار

وظایف حسابدار

از وظایف عادی یک حسابدار می توان به حسابداری حقوق و دستمزد، روش محاسبه حقوق پرسنل، کنترل حساب سود و زیان، ثبت درامد های شرکت و هزینه های شرکت اشاره کرد.

بسیاری از اطلاعات که مدیران و سرمایه گذاران خود جهت ارزیابی و عملکرد مالی شرکت و سازمان خود به آن ها نیاز دارند را حسابدار آن ها می تواند در دنیای تجارت برای آن ها فراهم آورد. می توان در اینجا به بررسی مسئولیت ها و وظایف حسابدار پرداخت:

  • پیش بینی مالی و تجزیه و تحلیل ریسک
  • حسابرسی و تجزیه و تحلیل عملکر مالی
  • نظارت بر مخارج و بودجه
  • تهیه حساب و اظهار نامه مالیاتی
  • تهیه و تنظیم گزارش های مالی و مشاوره جهت کاهش هزینه ها و افزایش سود.

مهارت های مورد نیاز حسابدار

همه حسابداران به یک سری مهارت ها نیاز دارند تا بتوانند کار های خود را با دقت کامل انجام دهند و داشتن این مهارت ها به آن ها برای برنامه ریزی دقیق برای آینده کمک می کند . برخی از این مهارت ها بر اثر تجربه و تمرین به دست می آیند و برخی نیز با تحقیق و مطالعه؛ بر همین اساس می توان گفت کسانی که به دنبال ارتقا در این زمینه هستند باید برای پیشرفت در مهارت های خود نیز تلاش نمایند. در اینجا به برخی از این مهارت ها اشاره می کنیم:
مهارت در تجزیه وتحلیل برای صدور اسناد حسابداری، تسلط به نرم افزار های مورد نیاز برای حسابداران، تسلط در کار با برنامه اکسل، تسلط داشتن بر قوانین مالیاتی و بیمه و قانون کار، مهارت در محاسبات مالیات های تکلیفی، مهارت در تهیه و ارائه صورت های مالی اساسی و همکاری با حساب رسان، مهارت در کنترل موجودی های جنسی و نقدی، مهارت در دفاع مالیاتی پس از رسیدگی ممیزین، داشتن مهارت لازم در کار با کامپیوتر و اینترنت، داشتن تحصیلات دانشگاهی حسابداری، داشتن هوش تجاری، داشتن مهارت لازم در شناخت سیستم اطلاعاتی حسابداری و کنترل داخلی، داشتن مهارت لازم در زمینه مکاتبات اداری و بایگانی اسناد و مدارک، داشتن مهارت در فن بیان و مذاکره حرفه ای استخدام و قرارداد کاری، مهارت داشتن در رزومه نویسی صحیح و حرفه ای، مهارت لازم در انجام مصاحبه شغلی، تسلط بر مهارت های ارتباطی، مهارت در تهیه و ارسال گزارش های فصلی خرید و فروش، مهارت در ثبت و تحریر دفاتر قانونی، رازداری درمورد اطلاعات مالی، دارا بودن دقت و تمرکز بالا، داشتن توانایی کنترل زمان، تقویت تفکر انتقادی و دارا بودن خصلت درستکاری و اخلاق.

قوانین تجارت

در قوانین تجارت این قوانین به تشکیل شرکت های تجاری نظیر شرکت های سهامی عام، شرکت های سهامی خاص، وظایف سهامداران و بازرسان، انحلال شرکت ها، طرز تقسیم سود، تشکیل جلسات و غیره آمده است که حسابداران نیز باید در این زمینه آشنایی کافی را داشته باشند تا در مواقعی که لازم است بتوانند بهترین تصمیم گیری ها را داشته باشند. پس می توان تصمیم گیری در مواقع ضرور در راستای اهداف شرکت و آینده آن نیز از وظایف حسابداران می باشد.

پیشنهاد مقاله : حسابداری صنعتی چیست؟  

 

نکات قانون کار

نکات قانون کار قابل توجه همه حسابداران

  • روز جمعه تعطیلی همه کارگران می باشد.
  • تعطیلی در یک روز مشخص در هفته اجباری می باشد.
  • کارگر نمی تواند بیشتر از 9 روز از مرخصی سالیانه خود را برای سال بعد ذخیره نماید.
  • تاریخ های استفاده از مرخصی با توافق کارگر و کارفرما می باشد.
  • مرخصی کمتر از یک روز کاری جزو مرخصی های استحقاقی یه حساب می آید.
  • مرخصی سالیانه برای کارگرانی که شغل سختی دارند 5 هفته است و استفاده از این مرخصی در دو نوبت و در پایان هر 6 ماه انجام می گردد.
  • مرخصی استحقاقی با احتساب 4 جمعه در یک ماه است و برای کار کمتر از یک سال مرخصی به نسبت مدت کار انجام شده محاسبه می گردد.
  • سایر روز های تعطیل جزو ایام مرخصی استحقاقی نیست.
  • کارگرانی که از تعطیلی جمعه استفاده نمی کنند وسر کار حاضر می شوند 40 درصد اضافه بر مزد  روزانه دریافت می کنند.
  • علاوه بر تعطیلات رسمی روز کارگر هم به عنوان تعطیلات کارگران به شمار می آید.
  • در صورتی که روز های کاری در هفته کمتر از 6 روز باشد مزد روز تعطیلی هفتگی کارگر معادل یک ششم مجموع مزد دریافتی او در روز های کار در هفته می شود.
  • کارگر هایی که با انجام 5 روز کار در هفته  و 44 ساعت کار قانونی از دو روز تعطیلی استفاده می نمایند مزد هر یک از دو روز تعطیل هفتگی برابر با مزد روزانه کارگزان خواهد بود.

قوانین مالی و مالیاتی قابل توجه حسابدار

برای جلوگیری از اشتباه و سهل انگاری های غیر قابل جبران، می توان به اهمیت قوانین مالی و مالیاتی اشاره کرد. از جمله قوانینی که هر حسابدار باید به آن ها مسلط باشد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مالیات بر ارزش افزوده، مالیات تکلیفی، مالیات عملکرد، مالیات بر حقوق پرسنل، معافیت های مالیاتی و بخشنامه های مالیاتی کشور.

سخن آخر

حسابداری یکی از مشاغل و رشته های محبوب و پرطرفدار است که پرتقاضا در بازار کار نیز می باشد. برای این که بتوانید در بهترین شرکت ها کار کنید و بهترین حقوق را نیز داشته باشید باید نسبت به رقبای خود مهارت های بیشتری داشته باشید و یا به اصطلاح حرفی برای گفتن داشته باشید. پس با توجه به این موارد برای تقویت این مهارت ها تلاش نموده و آن ها را در رزومه خود ذکر نمایید. ما در این مقاله به بررسی و توضیح درباره مهارت های لازم برای یک حسابدار پرداختیم. می توان گفت که حسابداری مجموعه ای از دانش تخصصی و مهارت های سازمانی می باشد که دارا بودن هر کدام از این مهارت ها برای این که به یک حسابدار نمونه تبدیل شوید، کافی نمی باشد. کار کردن با نرم افزار های حسابداری نیز یکی از مهارت های لازم و ضروری برای ورود به این عرصه می باشد. پیوند محاسب سعی داشته که با در اختیار قرار دادن این مطالب برای شما، نرم افزار های مختلف را به شما عرضه نماید همچنین کوشیده است که به تمامی سوالات موجود در ذهن شما در رابطه با مهارت های لازم برای حسابدار نیز پاسخ دهد و شک و شبهه ای برای شما در این زمینه باقی نماند.

نظرات