حسابداری عمومی چیست و چه کاربردی دارد

مقدمه

 حسابداری عمومی یکی از زیر شاخه ‌های حسابداری به شمار می‌ رود که وظیفه آن ثبت، تحلیل، بررسی و تجزیه انواع تراکنش‌ ها و رفتار های مالی شرکت یا سازمان می ‌باشد.

 حسابداری عمومی از حیاتی‌ ترین موضوعات مالی برای واحد های تجاری، سازمان‌ ها و شرکت‌ هایی که فعالیت ‌های تجاری انجام می ‌دهند می ‌باشد. آن ‌چه که از آن به ‌عنوان حسابداری عمومی یاد می‌ شود تنها قوانین و مقررات مربوط به حوزه حسابداری نیست بلکه یک حوزه پویا و جهانی را شامل می‌ شود که به تمامی واحد هایی که فعالیت تجاری انجام می ‌دهند کمک می‌ کند تا بخش مالی خود را بتوانند مدیریت کرده و همچنین در راستای آن عملکرد، سود آوری و پیشرفت خود را بهبود ببخشند.

 کاربرد حسابداری عمومی

 به‌ طور کلی حسابداری عمومی با استفاده از انواع روش‌ ها، تکنیک‌ ها و قوانینی که در اختیار دارد به انواع واحد های تجاری و اقتصادی کمک می‌ کند تا بتوانند دارایی ‌ها، بدهی ‌ها، سرمایه ‌گذاری و روش‌ های سود آوری خود را به‌ طور کامل تحلیل و ارزیابی کنند. علاوه‌ براین حسابداری عمومی به شرکت‌ ها کمک می‌ کند تا بتوانند جایگاه خود را در بازار شناسایی کرده و در نهایت عملکرد خود را نسبت ‌به شرایط موجود بهبود ببخشند.

 از جمله کاربرد های حسابداری عمومی می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد

 رصد و کنترل اقتصادی: مالکان و صاحبان کسب‌ و کار ها می ‌توانند با استفاده از حسابداری عمومی تمامی تراکنش‌ های مالی که در حوزه اقتصادی آن ‌ها صورت‌ گرفته است را بررسی کرده و همچنین تمامی هزینه ‌ها و مخارج و در نهایت درآمد های شرکت را نیز مورد بررسی قرار دهند.

 گزارش دهی؛ دومین کاربرد حسابداری عمومی با ثبت و تحلیل تراکنش ‌های مالی منجر به تهیه گزارش‌ هایی می ‌شود که مدیران شرکت‌ ها با استفاده از آن ‌ها می‌ توانند شرایط فعلی واحد تجاری خود را به‌ طور کامل بررسی و تحلیل کنند.

 بررسی درآمد و هزینه ‌ها؛ حسابداری عمومی تمامی هزینه ‌ها، مخارج، درآمد ها و سود و سرمایه شرکت را به‌ طور کامل ثبت می ‌کند و نسبت ‌به بررسی و ارزیابی آن‌ ها نیز اقدام می ‌کند. به ‌همین دلیل تمامی مشکلات و مواردی که می‌ تواند باعث شود تا شرکت از مسیر پیشرفت خود باز بماند در این فرآیند شناسایی شده و حل و فصل می ‌گردند.

 امور مالیاتی: حسابداری عمومی با توجه به این که تمامی فرایند های مالی یک شرکت را بررسی می ‌کنند تمامی اقدامات مالیاتی و همچنین میزان مالیات پرداختی و نیز خسارت‌ ها و هزینه ‌های وابسته به شرکت از طریق مالیات را به‌ طور کامل شناسایی کرده و میزان مالیات پرداختی را نیز مشخص می‌ کند.

 در نهایت حسابداری عمومی با بررسی شرایط از منظر مالی و نظارت و همچنین ارائه گزارش های تحلیلی و غیره استراتژی پیشبرد اهداف شرکت را تدوین می‌ کند.

پیشنهاد مطالعه: حسابداری مالیاتی چیست؟ و اهداف حسابداری مالیاتی

 

 مزایت های حسابداری عمومی

 مزایت های حسابداری عمومی

 حسابداری عمومی یکی از پایه ‌های اصلی در مدیریت هر واحد تجاری و اقتصادی می‌ باشد و تأثیر مثبت و قابل مشاهده ‌ای بر روند توسعه و رشد واحد ها دارد‌.

 به ‌طور کلی می ‌توان مزایای حسابداری عمومی را به ‌صورت زیر برشمرد.

 اولین مزیت حسابداری عمومی؛ ارائه اطلاعات دقیق و معتبر می ‌باشد یعنی این ‌که به صاحبان کسب ‌و کار ها مسیر مالی و مدیریتی را نشان داده و همچنین تمامی داده‌ های سود و زیان و هزینه ‌ها و گزارشات مالی را برای تصمیم ‌گیری ‌ها ارائه می ‌دهد.

 دومین مزیت حسابداری عمومی کسب سود بیشتر می‌ باشد. همان ‌طوری‌ که در بالا نیز اشاره کردیم زمانی ‌که ما تمام داده‌ های مالی را داشته باشیم می ‌توانیم روند توسعه و استراتژی پیش رو را بررسی کرده و بهترین انتخاب را برای افزایش درآمد و سود شرکت داشته باشیم.

 سومین مزیت حسابداری عمومی کنترل هزینه‌ ها و مخارج می‌ باشد به‌ گونه‌ای که به صاحبان کسب‌ و کار ها این امکان را می ‌دهد که هزینه ‌ها و مخارج اضافی را کنترل کرده و علاوه ‌بر افزایش سود درآمد شرکت را نیز در روند روبه‌ رشدی قرار دهند.

 چهارمین مزیت حسابداری عمومی ایجاد سابقه مالی مطمئن برای واحد های تجاری می ‌باشد. در این ‌راستا تمامی واحد های تجاری نیازمند یک حسابدار عمومی در مجموعه خود می ‌باشند تا تمامی فعالیت‌ های اقتصادی و مالی شرکت را مورد نظر قرار داده و تخلفات اقتصادی یا فراموش‌ کاری هایی مانند چک‌ ها و غیره را از واحد تجاری حذف کرده و سابقه مالی مطمئنی را برای مجموعه رقم بزند.

 پنجمین مزیت حسابداری عمومی رعایت الزامات مالیاتی می ‌باشد یعنی این ‌که حسابداری عمومی در واحد های تجاری تمامی قوانین و شرایط مالیاتی را برای مجموعه در نظر گرفته و با توجه به آن ‌ها فرآیند مالی و مالیاتی شرکت را پیش می‌ برد و از قوانین نیز تخطی صورت نمی ‌گیرد.

 در نهایت و به‌ طور کلی می ‌توان گفت حسابداری عمومی دقت، شفافیت معاملات، کاهش خطا ها، کنترل هزینه ‌ها، تصمیم ‌گیری و در نتیجه بهبود فعالیت‌ های مالی و تجاری واحد را به طور کامل تضمین خواهد کرد.

 تفاوت حسابداری عمومی با حسابداری خصوصی

 حسابداری عمومی و حسابداری خصوصی از منظر هدف و محتوای حسابداری با یک دیگر متفاوت هستند. به ‌طور کلی حسابداری عمومی تمام قوانین حسابداری را در بر می ‌گیرد یعنی مجموعه ‌ای از دستور العمل ‌ها و مقررات مالی را باید برای شرکت ‌ها در نظر بگیرد و همچنین صورت‌ های مالی قابل پذیرش برای انواع ارگان ‌ها را نیز بتواند ارائه بدهد. که در نتیجه حسابداری عمومی شما می ‌توانید فعالیت ‌های کلی حسابداری یک مجموعه را مورد بررسی قرار دهید.

 اما حسابداری خصوصی بیشتر با هدف مدیریت داخلی و یافتن استراتژی ‌های مشخص برای برخی از فرایند ها ی شرکت می‌ باشد که شما می‌ توانید بخش ‌های خاصی از واحد مالی مانند هزینه، درآمد، سود و زیان را مورد بررسی قرار دهید.

 به ‌طور کلی حسابداری عمومی بیشتر به ‌صورت انحصاری فعالیت‌ های مالی را انجام می ‌دهد اما حسابداری خصوصی فعالیت‌ های مالی چندین بخش را به ‌صورت مجزا ثبت و ضبط  کرده و صورت وضعیت آن‌ ها را مشخص می‌ کند بنا بر این حسابداری عمومی می ‌تواند در تمامی فعالیت ‌های تجاری کاربرد داشته باشد اما حسابداری خصوصی صرفاً به یکی از زیر شاخه ‌های حسابداری محدود شده و فعالیت حسابداران نیز به بخش ‌های مخصوصی محدود می ‌شود.

مقاله پیشنهادی: اطلاعات یک حسابدار

 وظایف حسابدار عمومی

 وظایف حسابدار عمومی

 حال که با حسابداری عمومی آشنا شدید با همدیگر وظایف یک حسابدار عمومی را نیز بررسی می ‌کنیم.

 اولین   وظیفه حسابداران عمومی ثبت تراکنش‌ های مالی می‌ باشد یعنی تمامی تراکنش ‌های مالی شرکت اعم از تراکنش‌ های ورودی و خروجی چه به‌ خاطر خرید و فروش باشد و چه به‌ خاطر سفارش و چه در راستای پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان و بیمه و غیره.

 دومین وظیفه حسابداران عمومی تدوین صورت وضعیت‌ های مالی می‌ باشد یعنی حسابداران عمومی میوه بایست صورت‌ های مالی شرکت که شامل دارایی ‌ها، بدهی ‌ها، سرمایه، سود، زیان وضعیت فعلی و آینده و در نهایت تراز نامه ‌ها و صورت سود و زیان واحد تجاری  می شود را تهیه و تنظیم کرده و در اختیار صاحبان مشاغل قرار دهند.

 سومین وظیفه حسابداران عمومی تحلیل صورت وضعیت ‌های مالی می ‌باشد. برای ‌اینکه یک مدیر مجموعه بتواند مدیریت و پیشبرد اهداف را به بهترین نوع ممکن انجام دهد باید بخش مالی را به ‌طور کامل زیر نظر داشته باشد حال وظیفه‌ ی حسابدار عمومی است تا تمامی وضعیت مالی را بتواند برای صاحب مجموعه شرح دهد و همچنین آینده ‌نگری و ایده پردازی هایی را نیز باید بتواند برای ادامه وضعیت اقتصادی ارائه دهد.

 چهارمین وظیفه حسابداران عمومی محاسبه میزان مالیات می ‌باشد که می ‌بایست تمامی شرایط و مدارکی که برای پرداخت مالیات نیاز است را حسابداران عمومی تهیه کرده و فعالیت و فرایند پرداخت مالیات را نیز انجام دهند.

 و در نهایت آخرین وظیفه حسابداری عمومی توانایی پاسخ‌ گویی سوالات مالی می ‌باشد یعنی هر کدام از اعضای یک واحد تجاری سوالات مالی مخصوص به خود را دارد که یک حسابدار عمومی باید بتواند به تمامی سوالات آن ‌ها پاسخ درست بدهد.

 جمع ‌بندی

 با توجه به مطالبی که درخصوص حسابداری عمومی در بالا اشاره کردیم می ‌توان گفت حسابداری عمومی وظیفه مدیریت تمامی اتفاقات مالی یک واحد را برعهده دارد. در این مقاله مجموعه پیوند محاسب سعی کرده ‌است تا هر آن‌ چه که شما در خصوص حسابداری عمومی نیاز دارید را به ساده ‌ترین شکل ممکن برایتان شرح دهد اگر به‌ دنبال حسابدار عمومی می‌ گردید یا در این زمینه نیازمند مشاوره مالیاتی هستید می ‌توانید با متخصصین مجموعه پیوند محاسب ارتباط برقرار کرده و نسبت ‌به دریافت مشاوره رایگان به حل مشکلات و مسائل خود نیز بپردازید.

نظرات