مالیات نوعی هزینه اجباری برای اقشار مختلف جامعه اعم از حقیقی یا حقوقی است. این هزینه ها برای اداره کشور پرداخت می شود. شاید بپرسید دلیل پرداخت مالیات ها چیست؟
از آنجایی که مالیات یکی از منابع بزرگ درآمدی دولت است، اظهارنامه های مالیاتی نقش مهمی را در اخذ مالیات ها دارند. موارد مختلفی وجود دارد که مالیات به آن ها تعلق می گیرد و این موارد شامل درآمد ها، سود ها، خدماتی که ارگان های مختلف ارائه می کنند
حسابداری مالیاتی یکی از رشته ها یا کارهای بسیار جذابی است که هر شخص میتواند انتخاب کند. در این مقاله ما میخواهیم در مورد حسابداری، امور مالی و وظایف این رشته و شغل صحبت کنیم.
طرح جامع مالیاتی جزء طرح های مهم و ملی کشور می باشد و در راستای اقتصاد مقاوتی تعرف شده است.
فرار از مالیات همیشه و همه جا موضوع جذابی برای مودیان است که قانون آن را جرم دانسته است .
قانون مالیاتهای مستقیم در مواد متعددی از تخلف اشخاص صحبت کرده است؛ گاه از تخلفات مؤدیان سخن گفته، گاه اشخاص ثالث (مانند سردفتران) و گاه مأموران مالیاتی
اگر حسابداری ایران را با بورس شبیه سازی کنیم با تعداد زیادی متقاضی و تعداد زیادی عرضه کننده روبرو می شوید که همه به دنبال منفعت خود هستند و باید دید کدامیک سود بیشتری می برند.
ماده ۱۶۷ قانون مالیاتهای مستقیم این اختیار را به سازمان امور مالیاتی داده است تا مالیات مؤدیانی (اعم از اصل و جریمه) که توانایی پرداخت بهصورت یکجا ندارند، تقسیط کند.
عارضه یابی مالی مالیاتی (TIM) نوعی عملیات سازمان یافته است که با هدف بهبود فرآیند اثر بخش واحدهای حسابداری مستقر در مجموعه های نسبتاً بزرگ پیاده سازی می شود.
عارضه یابی مالی مالیاتی (TIM) نوعی عملیات سازمان یافته است که با هدف بهبود فرآیند اثر بخش واحدهای حسابداری مستقر در مجموعه های نسبتاً بزرگ پیاده سازی می شود.
به دلایل مختلفی میتوان علیه سازمان امور مالیاتی در هیئتهای حل اختلاف، طرح دعوا کرد مانند اعتراض به برگ تشخیص مالیات، اعتراض به رأی اداره امور مالیاتی بهخاطر عدم موافقت با استرداد اض
. تبلیغات در حقیقت نوعی معرفی و اعتبار سنجی کالا و خدمات محسوب می شود که در دهه اخیر با قابلیت های جدیدی وارد دنیای امروزی شده است.امروز تصمیم ندارم درباره ابعاد تبلیغات صحبت کنم چون در تخصص من نیست! نکته ای که تصمیم دارم در این پست تشریح کنم
معاملات فصلی یکی از مباحث مهم مالیاتی است که در تمام مجامع و کانال های ارتباطی حسابداران و حسابرسان مطالبی از آن ارائه میشود. ولی باز هم جای بحث و گفتگو دارد.
کسبه ، اصناف ، صاحبان مشاغل و کارگاه های تولیدی و سایر افرادی که به صورت شخص حقیقی به طور انفرادی یا مشارکت با افراد دیگر فعالیت اقتصادی دارند یا به عناوین دیگری درآمد کسب می کنند ، مشمول مالیات بردرآمد مشاغل هستند .
"md-width-100 MulltipleEllipsis-Clamp2 area text-justify rtl font-12px">
مالیات بزرگ ترین روش کسب درآمد دولت ها به شمار می رود و دولت ها به منظور ایجاد برابری و عدالت از نظر اقتصادی در میان انواع سطوح مختلف جامعه مالیات را از بخش های مختلف دریافت می کنند. به طور کلی مالیات ابزاری است برای کنترل اقتصاد کشور. مالیات ها به طور کلی به صورت مستقیم و غیر مستقیم دریافت می شود.
مالیات های غیر مستقیم به صورت ارزش افزوده دریافت شده و مالیات های مستقیم، مشمولان مالیاتی می بایست اسناد و مدارک مالیاتی (اظهارنامه مالیاتی) را تنظیم و تدوین کرده و نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند.
دولت ها می دانند که در جامعه همیشه افرادی وجود دارند که به دنبال راهکار هایی هستند تا از پرداخت مالیات صرف نظر کنن و گاهی از اوقات کتمان مالیات و صرف نظر کردن از پرداخت آن باعث می شود تا مؤدیان مالیاتی با جریمه های سنگینی مواجه شوند. بنابراین دولت برای این که مؤدیان مالیاتی را تشویق به پرداخت مالیات کند راه ها و روش هایی را بر سر راه مؤدیان مالیاتی قرار می دهد تا مؤدیان مالیاتی به جهت پرداخت مالیات کم تر در دراز مدت، مالیات فعلی خود را به صورت دقیق و در زمان معرفی شده پرداخت کنند. حال سوال این است که چگونه مالیات کمتری بپردازید؟
آیا تا به حال به این موضوع توجه کرده اید که اصلاً راهکار هایی وجود دارد که ما بخواهیم مالیات کمتری بپردازیم؟ چرا باید دولت ها مسیری را مشخص کنند تا مؤدیان مالیاتی، مالیات کمتری پرداخت کنند؟ در راستای پاسخ به این سؤال ها باید گفت دولت به دنبال ایجاد راه و روش هایی می باشد که مؤدیان مالیاتی را تشویق کند در زمان مقرر مالیات خود را پرداخت کند و بدین صورت هم مالیات را از مؤدیان دریافت خواهد کرد و هم با پرداخت تشویقی هایی به آن ها، دل مؤدیان را نیز بدست خواهد آورد در ادامه انواع روش های کاملاً قانونی که می توانیم با آن مالیات کمتری بپردازیم را برایتان شرح خواهیم داد بنابراین توصیه می شود تا انتهای مطلب با مجموعه پیوند محاسب همراه باشید.
حسابداری عمومی یکی از زیر شاخه های حسابداری به شمار می رود که وظیفه آن ثبت، تحلیل، بررسی و تجزیه انواع تراکنش ها و رفتار های مالی شرکت یا سازمان می باشد.
حسابداری عمومی از حیاتی ترین موضوعات مالی برای واحد های تجاری، سازمان ها و شرکت هایی که فعالیت های تجاری انجام می دهند می باشد. آن چه که از آن به عنوان حسابداری عمومی یاد می شود تنها قوانین و مقررات مربوط به حوزه حسابداری نیست بلکه یک حوزه پویا و جهانی را شامل می شود که به تمامی واحد هایی که فعالیت تجاری انجام می دهند کمک می کند تا بخش مالی خود را بتوانند مدیریت کرده و همچنین در راستای آن عملکرد، سود آوری و پیشرفت خود را بهبود ببخشند.
کاربرد حسابداری عمومی
به طور کلی حسابداری عمومی با استفاده از انواع روش ها، تکنیک ها و قوانینی که در اختیار دارد به انواع واحد های تجاری و اقتصادی کمک می کند تا بتوانند دارایی ها، بدهی ها، سرمایه گذاری و روش های سود آوری خود را به طور کامل تحلیل و ارزیابی کنند. علاوه براین حسابداری عمومی به شرکت ها کمک می کند تا بتوانند جایگاه خود را در بازار شناسایی کرده و در نهایت عملکرد خود را نسبت به شرایط موجود بهبود ببخشند.
از جمله کاربرد های حسابداری عمومی می توان به موارد زیر اشاره کرد
رصد و کنترل اقتصادی: مالکان و صاحبان کسب و کار ها می توانند با استفاده از حسابداری عمومی تمامی تراکنش های مالی که در حوزه اقتصادی آن ها صورت گرفته است را بررسی کرده و همچنین تمامی هزینه ها و مخارج و در نهایت درآمد های شرکت را نیز مورد بررسی قرار دهند.
گزارش دهی؛ دومین کاربرد حسابداری عمومی با ثبت و تحلیل تراکنش های مالی منجر به تهیه گزارش هایی می شود که مدیران شرکت ها با استفاده از آن ها می توانند شرایط فعلی واحد تجاری خود را به طور کامل بررسی و تحلیل کنند.
بررسی درآمد و هزینه ها؛ حسابداری عمومی تمامی هزینه ها، مخارج، درآمد ها و سود و سرمایه شرکت را به طور کامل ثبت می کند و نسبت به بررسی و ارزیابی آن ها نیز اقدام می کند. به همین دلیل تمامی مشکلات و مواردی که می تواند باعث شود تا شرکت از مسیر پیشرفت خود باز بماند در این فرآیند شناسایی شده و حل و فصل می گردند.
امور مالیاتی: حسابداری عمومی با توجه به این که تمامی فرایند های مالی یک شرکت را بررسی می کنند تمامی اقدامات مالیاتی و همچنین میزان مالیات پرداختی و نیز خسارت ها و هزینه های وابسته به شرکت از طریق مالیات را به طور کامل شناسایی کرده و میزان مالیات پرداختی را نیز مشخص می کند.
در نهایت حسابداری عمومی با بررسی شرایط از منظر مالی و نظارت و همچنین ارائه گزارش های تحلیلی و غیره استراتژی پیشبرد اهداف شرکت را تدوین می کند.
مالیات مهم ترین بخش درآمدی دولت می باشد و دولت ها از طریق مالیات بسیاری از هزینه های کشور را تأمین می کنند و در همین راستا نیز مالیات با هدف ایجاد تعادل از نظر اقتصادی در میان اقشار جامعه ایجاد شده است.
به طور کلی مالیات مهم ترین بخش اقتصادی و مالی شرکت ها به شمار می آید و برای پرداخت آن معیار هایی در نظر گرفته می شود یا به طور کلی در جامعه مدرن امروزی تعیین مقدار مالیات دارای معیار ها و شاخص هایی است. تمامی ارکان و بخش های مختلف جامعه از قبیل آموزشی، بهداشت، امنیت، واحد های دولتی و خصوصی همه و همه می بایست به نحوی مالیات پرداخت کنند ولی نحوه محاسبه مالیات هر کدام با توجه به تصمیم گیری های سازمان مالیات مستقیم متفاوت می باشد که در ادامه معیار های مورد اندازه گیری برای محاسبه مالیات معرفی خواهند شد.
یکی از شغل های مورد نیاز و مهم در همه کسب و کار های کوچک و بزرگ، حسابداری می باشد. حسابدار ها طیف وسیعی از داده ها را تجزیه و تحلیل نموده و سپس آن ها را گزارش می دهند. حسابداری جزو مشاغلی می باشد که هم کار با اعداد و ارقام دارد و هم نیاز به تعامل و ارتباط با دیگران دارد.
هم اکنون هر واحد اقتصادی چه کوچک و چه بزرگ برای محصولات و یا خدماتی که ارائه می دهد نیاز به صدور فاکتور دارد. می توان گفت که در واقع این فاکتور سندی می باشد که برای تایید انجام شدن معامله بین فروشنده و خریدار امضا می شود و از آن جایی که سازمان امور مالیاتی به وسیله فاکتور های صادر شده توسط واحد های اقتصادی، قادر است بر فعالیت های آن ها نظارت لازم را داشته باشد و همچنین لازم به ذکر است که فاکتور صادر شده باید بر اساس قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تنظیم و تهیه شده باشد و مورد تایید دارایی نیز باشد. به این فاکتور های تنظیم شده که مورد تایید دارایی بوده و دارای ویژگی های معینی هستند فاکتور رسمی گفته می شود.