چگونه بفهمیم چقدر بدهی مالیاتی داریم + (با استفاده از کد ملی)

مقدمه

درگاه خدمات ملی الکترونیک با روی کار آمدن، به افراد این توانایی را داده تا بتوانند با مراجعه کردن به این درگاه ها با بررسی معوقات بدهی خود و استعلام گرفتن از آن ها، اقدام به پرداخت بدهی مالیاتی خود کنند. این که یک پرونده الکترونیکی داشته باشید، قبل از اقدام به پرداخت و آگاهی از بدهی مالیاتی لازم می باشد. وقتی که شما در سایت های الکترونیکی استعلام بدهی مالیاتی ثبت نام نمایید، به هنگام ورود به سامانه می توانید بدهی های مالی خود را مشاهده نمایید. در این مجموعه پیوند محاسب در کنار شما است تا شما را با نحوه یافتن میزان بدهی مالیاتی آشنا کند که بدانید از کجا و چطوری می توانید باقی مانده مالیات خود را مشاهده کنید. 

مقاله پیشنهادی: فرار مالیاتی چیست؟

 

بدهی مالیاتی چیست؟

بدهی مالیاتی چیست؟

شرکت ها در قبال تولید کالا ها یا ارائه خدمات بر اساس سودی که کسب کرده اند مطابق با قانون باید در پایان سال مالی، مالیاتی مبنی بر این درآمد سالانه به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت نمایند. پرداخت این بدهی ها بر عهده مدیران شرکت ها میباشد که باید هنگام مدیریتشان آن را پرداخت کنند و در غیر این صورت به عنوان بدهکار شناخته شده و علاوه بر بدهی باید جریمه دیر کرد آن مالیات  را نیز پرداخت کنند و مجرم مالیاتی نیز شناخته می شوند و اگر این بدهی زیاد باشد تحت پیگیرد قانونی قرار می گیرند.

چگونه از میزان بدهی مالیاتی خود مطلع شویم

در سال های گذشته سازمان امور مالیاتی جهت تسهیل و سرعت بخشیدن به خدمات الکترونیک، اطلاعات مورد نیاز عموم مردم را برای کاهش مراجعات حضوری و صرفه جویی در مصرف کاغذ، در درگاه های ملی خدمات الکترونیکی بدهی های مالیاتی ارائه نمود. از این راه قریب به 25 خدمت مشاهده می شود از قبیل این خدمات می توان به کارتابل ابلاغ الکترونیک، ارائه اظهار نامه های مالیاتی، پرونده های مالیاتی در بخش مالیات مستقیم و مالیات بر افزوده، رفع تعهدات ارزی و... اشاره نمود.

می توان به این نکته نیز اشاره کرد که برای انجام خدماتی که نیاز به مراجعه حضوری داشتند، از این درگاه های الکترونیکی استفاده نمود. برخی از این کار ها و خدمات عبارت اند از دریافت گواهی نقل و انتقال موضوع ماده 187 قانون مالیات های مستقیم، پرداخت قبوض مالیاتی، استعلام بدهی های مالیاتی، استعلام مالیات های متعلق به خریداران سکه، استعلام ممنوع الخروجی و..... برای اطلاع از پرونده مالیاتی لازم است که سیم کارت فرد استعلام گیرنده با کد ملی آن شخص مطابقت داشته باشد. همچنین برای ثبت نام در این درگاه ها نیاز به ارائه کد ملی، شماره تلفن همراه و تاریخ تولد می باشد و با داشتن پرونده مالیاتی به شما اجازه ورود و استفاده از خدمات می دهد. همچنین شما می توانید با مراجعه به این درگاه ها استعلام ممنوع الخروجی نیز بگیرید و در صورت نبود اطلاعات مربوطه به اداره گذر نامه یا واحد دادستانی سازمان امور مالیاتی مراجعه نموده و از ممنوع الخروجی خود مطمئن شوید.

استعلام بدهی مالیاتی با کد ملی

هنگام ورود به سامانه برای استعلام از بدهی های مالیاتی باید سیم کارت فردی که درخواست استعلام بدهی او را دارید با کد ملی او مطابقت داشته باشد و در صورت مغایرت دچار مشکل خواهید شد. برای ثبت نام نیز به کد ملی و شماره همراه و تاریخ تولد نیاز دارید تا بتوانید از خدمات مالیاتی الکترونیکی بهره مند شوید. در کنار استعلام بدهی، می توانید با مراجعه به درگاه اینترنتی از ممنوع الخروج بودن خود نیز مطلع شوید و استعلام آن را هم بگیرید. اگر بخواهید برای اشخاص حقوقی استعلام بدهی بگیرید باید اطلاعاتی نظیر نام شرکت و شناسه ملی و شماره ثبت شرکت را به همراه داشته باشید. همچنین برای استعلام بدهی مالیاتی خود با کد ملی باید وارد درگاه الکترونیکی مالیاتی کشور شده و با وارد کردن اطلاعاتی همچون نام و نام خانوادگی و کد ملی، استعلام خود را بگیرید. جهت گرفتن استعلام بدهی های معوقه باید کد ملی داشته باشید چرا که احتمال تشابه کد ملی برای دو نفر ممکن نیست و بدین جهت کد ملی کمک زیادی جهت صحت استعلام به شما می کند.

استعلام سوابق مالیاتی با کد ملی

یکی از راحت ترین روش ها برای ارائه استعلام سوابق مالیاتی ،استفاده از کد ملی در سایت سازمان امور مالیاتی است ،توجه لازم را داشته باشید که برای استعلام از بدهی های مالیاتی معوقه خود نیاز به کد ملی دارید. جهت گرفتن استعلام سوابق مالیاتی باید مراحلی را طی نمایید که عبارت اند از: وارد شدن به سازمان امور مالیاتی به آدرسmy.tax.gov.ir – وارد کردن کد 6 رقمی ارسال شده در کادر- کلیک بر روی گزینه درخواست ها- کلیک بر روی گزینه استعلام بدهی مالیاتی- در نهایت با وارد کردن شماره ملی خود می توانید یدهی های معوقه خود را به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی ببینید.

تفاوت شناسه و کد ملی

برای گرفتن استعلام نیاز به شناسه و کد ملی می باشد و در صورت عدم وجود این دو و یا مغایرت با آن چه که ثبت شده استعلامی مشاهده نخواهید کرد.افراد حقیقی برای استعلام بدهی های مالیاتی خود پس از وارد شدن به درگاه الکترونیکی باید کد ملی خود را وارد نمایند در صورتی که افراد حقوقی و یا شرکت ها برای استعلام بدهی های مالیاتی نیاز به شناسه ملی دارند.

پیشنهاد مطالعه: حسابرسی مالیاتی چیست؟ و پروسه اجرایی حسابرسی مالیاتی

 

بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی

بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی

شخص حقیقی فردی از جامعه بوده که با اتکا که فردیتی که دارد دارای حق و حقوقی بوده و همچنین موظف به انجام یک سری تکالیف می باشد. تمامی افراد جامعه شخصی حقیقی بوده که در ازای انجام فعالیت های خود موظف به انجام تکالیفی قانونی مبنی بر پرداخت مالیات است. در نتیجه بر اساس ماده 93 قانون مالیات های مستقیم شخص حقیقی درآمدی که از طریق اشتغال یا به هر نحوی در سایر فصل های این قانون در ایران تحصیل می نماید بعد از کسر معافیت های مقرر در این قانون مشمول مالیات بر درآمد مشاغل می باشد. همچنین مبنی بر ماده 95 مالیات های مستقیم افراد حقیق باید سالانه گزارشی از عملکرد خود به سازمان امور مالیاتی بدهند و در صورت عدم پرداخت این مالیات ها، بدهکار مالیاتی شناخته می شوند. اشخاص حقیقی پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نیز دارند و در صورتی که بدهی مالیاتی آن ها از 10 میلیون بیشتر شود از کشور ممنوع الخروج می شوند. در صورت بدهکار بودن علاوه بر جریمه مالیاتی، از معافیت های سازمان امور مالیاتی نیز محروم خواهند شد.

بدهی مالیاتی اشخاص حقوقی

بدهی مالیاتی برای افراد حقوقی به دو صورت خود اظهاری و علی الراس می باشد. اشخاص حقوقی عموما در قالب تجاری شناخته می شوند مثل شرکت ها و موسسه ها. اشخاص حقوقی در صورتی که بدهی مالیاتی آن ها بیشتر از 100 میلیون تومان شود از کشور ممنوع الخروج خواهند شد و در صورت عدم پرداخت این بدهی های مالیاتی در لیست بدهکاران سازمان امور مالیاتی قرار می گیرند و بدین گونه اموال آن ها توقیف شده و همانطور که ذکر شد ممنوع الخروج از کشور خواهند شد.

بدهی مالیاتی شرکت ها

شرکت ها نیز همچون اشخاص حقوقی بوده و تمامی قوانین همانند اشخاص حقوقی برای آن ها اجر خواهد شد که با تولید کالا و یا با ارائه خدمات مشمول مالیات خواهند شد. بدهی های مالی یکی از مسائل مهمی است که مدیران شرکت ها را درگیر کرده و عملکرد آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر در دوران مدیریت آن ها پرداخت نشود و دوره مدیریتشان به اتمام برسد باز هم باید آن بدهی را پرداخت کنند. در صورت عدم پرداخت بدهی های مالیاتی توسط مدیران شرکت ها باعث می شود نام شرکت در لیست بدهکاران مالیاتی  در سازمان امور مالیاتی قرار گیرد. باید به این نکته نیز توجه کرد که مسئولیت دقیق مدیران شرکت ها در برابر پرداخت بدهی های مالیاتی وابسته به نوع شرکت که ممکن است تضامنی یا سهامی یا مختلط و یا غیره باشد، دارد.

استعلام بدهی مالیاتی ملک

بدهی های معوقه مالیاتی ملک نیز از طریق سازمان امور مالیاتی کشور قابل استعلام می باشد. شما می توانید با مراجعه به سازمان امور مالیاتی کشور و همچنین ارسال درخواست استعلام به اداره امور مالیاتی، می توانید از بدهی مالیاتی ملک خود و همچنین از میزان دیرکرد آن مطلع شوید. بدین صورت است که پرونده شما وارد چرخه رسیدگی شده و بررسی آن شروع می شود. در صورتی که ملک شما فاقد بدهی باشد، گواهی عدم بدهی برای آن صادر می شود و در نهایت در دبیرخانه ثبت شده و به دست شما می رسد. این فرایند در کمتر از 48 ساعت انجام خواهد شد و به دست شما خواهد رسید. اگر در این زمینه اطلاعات کافی ندارید می توانید از متخصصین در زمینه خدمات اظهارنامه مالیاتی کمک گرفته و در کمترین زمان نتیجه بگیرید.

سخن آخر

در این مطلب پیوند محاسب، با اطلاعاتی مختصر و مفید روش استعلام بدهی مالیاتی را به شما معرفی نموده و شما را با انواع استعلام بدهی های مالیاتی با تفکیک اشخاص حقیقی و حقوقی و شرکت ها و همچنین استعلام بدهی مالیاتی ملک آشنا نمودیم و همچنین روش استعلام گیری را به صورت مرحله به مرحله برای شما عزیزان بیان کردیم. همچنین در این مقاله بیان کردیم که بدهی مالیاتی و پیروی نکردن از قوانین آن می تواند چه عواقبی به دنبال داشته باشد و می تواند منجر به جریمه یا توقیف اموال وممنوع الخروجی از کشور شود. از این نکته نیز غافل نشوید که می توانید به صورت حضوری نیز از میزان بدهی مالیاتی خود را با ارائه کد ملی یا شناسه ملی استعلام گرفته و از وضعیت پرونده مالیاتی خود مطلع و باخبر شوید.

نظرات