حسابداری مالی چیست و چه کاربردی دارد؟

مقدمه

از زیرشاخه های حسابداری، حسابداری مالیاتی را می توان نام برد که برای شرکت های مختلف مورد نیاز است و تعریفی برای ثبت و ساماندهی به اطلاعات مالی محسوب می شود. برای این که بدانید حسابداری مالی چیست و چه کمکی به کسب و کار می کند تا انتهای این مقاله با مجموعه پیوند محاسب همراه باشید.

حسابداری مالی چیست؟

حسابداری مالی دارای عملیاتی هم چون ثبت، تنظیم گزارش و جمع بندی در رابطه با معاملات تجاری در طول یک بازه زمانی مشخص است. در حین انجام این فعالیت ها تمام صورت های مالی مانند ترازنامه ها و امار سود و زیان سیستم ثبت و محاسبه شده و روند عملکرد این سازمان مورد بررسی قرار می گیرد. حسابداری مالی به انگلیسی Financial Accounting می باشد و به رسیدگی به امور مالی اشاره می کند. فعالیت های مالی صورت گرفته در سازمان، در حسابداری مالی ثبات داده می شود و این فعالیت های صورت گرفته در قالب گزارش ارائه می شود.
به جزئیات فعالیت های اقتصادی انجام شده در سازمان توجه می شود و گزارش های گفته شده، از فعالیت های مالی صورت گرفته در سازمان ارائه می شود. گزارش های مالی خود دارای تجزیه و تحلیل های فعالیت های مالی انجام گرفته می باشد و نتیجه گیری لازم انجام خواهد شد.

حسابدار مالی

کسی که به صورت های مالی نظارت می کند و در کنار این نظارت، کار ثبت و ساماندهی به صورت های مالی را نیز انجام می دهد. سپس از این ثبت و ساماندهی ها یک گزارش صحیح به مدیریت ارائه می دهد.
وظایف حسابدار مالی عبارتند از: مشاوره دادن به مدیران شرکت برای گرفتن بهترین تصمیمات و آینده نگری برای شرکت، پیگیری مطالبات شرکت، کنترل دقیق صندوق دار و تنخواه دار و انباردار، جمع آوری اسناد و اطمینان از صحت صدور اسناد، اصلاح و بستن حساب ها در پایان دوره مالی، بایگانی و نگهداری سند های حسابداری در زونکن های طبقه بندی شده، تهیه سند لیست حقوق و لیست بیمه و مالیات حقوق، تهیه تراز حساب ها بصورت روزانه و ماهیانه و ارائه آن به مدیریت، اصلاح و بستن حساب ها هنگام اتمام دوره مالی.
زونکن های مهم شرکت نیز شامل زونکن جهت مکاتبات داخلی شرکت، زونکن برای مکاتبات و اوراق مالیاتی، زونکن برای بیمه و مالیات کارکنان شرکت، زونکن برای نگهداری و بخشنامه های دولتی.

مقاله پیشنهادی: اظهارنامه مالیاتی چیست؟

فواید و کاربرد حسابداری مالی

حفظ سوابق تجاری: وقتی که حسابداری مالی ثبت را انجام می دهد و این ثبت باعث ماندگاری اطلاعات مالی شرکت می شود.

کمک به مدیریت: از آنجایی که مدیریت وظیفه تصمیم گیری بهینه برای آینده شرکت را دارد به گزارش هایی نیاز دارد که حسابداری مالی آن ها را تهیه می کند.

کمک به امور مالیاتی: طبقه بندی و نگهداری دفاتر حسابداری بصورت سیستماتیک توسط حسابداری مالی انجام شده و باعث تسویه راحتتر بدهی های مالیاتی می شود.پس احتمال بروز مشکلاتی مثل پرداخت مالیات با تاخیر، بسیار کم می شود.

کمک به کنترل دارایی ها: اطلاعات مربوط به موجودی نقدی، بدهکاران سهام، دارایی های ثابت و... به کنترل و تنظیم دارایی ها کمک می کند.

جذب وام: شفافیت مالی نشان می دهد که حساب شرکت همچنان کار می کند و وام دهنده می تواند در وقت مورد نظر سود خود را دریافت کند.حسابداری مالی این شفافیت را با گزارش های مالی برطرف می کند.

ارزش گذاری بر روی کسب و کار: تنها چیزی که می تواند ارزش کسب و کار را مشخص کند، حسابداری مالی است.

تشخیص سواستفاده مالی و اشتباهات: حسابدار مالی نیز از نظراین که اگر اشتباهی در صورت های مالی بصورت خواسته یا ناخواسته رخ دهد و حسابرسان داخلی و مدیریت آن را بررسی می کنند نیز نقش ویژه ای دارد.

مقایسه سال های مالی: درصورت داشتن سابقه چندین ساله شرکت، صورت های مالی موجود بصورت طبقه بندی و نگهداری شده می تواند به مقایسه شرکت در سال های گذشته نیز کمک کند.

پس می توان گفت از آن جایی که حسابداری مالی یکی از مهم ترین موارد حسابداری است هر کسی که خواهان این شغل در بازار کار است باید آن را یاد بگیرد.اگر میخواید راجب آینده کاری حسابداری در ایران بیشتر بدونید کلیک کنید.

اهمیت حسابداری مالی

اهمیت حسابداری مالی

جزئیات مربوط به حساب مالی از طریق حسابداری مالی انجام می شود. سود و زیان نیز از طریق حسابداری مالی انجام می شود و باید در شرکت ها هم هر از چند گاهی انجام شود. بعضی از اهداف و موارد، اهمیت حسابداری را نشان می دهند که این موارد عبارتند از: دریافت صورت مالی- بهترین راه برای ارزیابی عملکرد بررسی کردن گزارش های مالی- مشخص نمودن چشم انداز به کمک بررسی کردن تاریخچه مالی شرکت- آگاهی یافتن از درامد و هزینه شرکت در صورت حساب ها.

مقاله پیشنهادی: وکیل مالیاتی کیست؟ 

هدف حسابداری مالی

اصلی ترین هدف در حسابداری مالی نظارت دقیق بر وجوه نقدی و غیر نقدی می باشد لذا می توان گفت در این شاخه بررسی کردن آن دسته از وجوهی که چه به صورت نقد و چه به صورت غیر نقد از شرکت خارج می شوند و یا آنها وارد می کنند، متعلق است. حسابداری مالی با افراد و شاخه های متعددی ارتباط دارد که می توان از آن ها اطلاعات مالی به دست اورد. می توان گفت که هدف اصلی این شاخه حسابداری قرائن و ضریب های مالیاتی، مالیات بر درامد، پیگیری معافیت های مالیاتی، هزینه های قابل قبول مالیاتی، جریمه های مالیاتی و.. می باشد. در این صورت است که شرکت نیازی نیست جریمه های نقدی زیادی را پرداخت کند و سود آن ها را نیز می تواند دریافت کند.پس با توجه به این توضیحات حسابدارانی که در این شاخه از حسابداری فعالیت می کنند باید در کار خود مهارت کافی و حرفه ای نیز باشند.

گزارش های حسابداری مالی

از وظایف اصلی حسابداران مالی تهیه و تنظیم گزارش های مالی می باشد. این گزارشات به صورت دوره ای تنظیم می شوند و اطلاعات مهمی دارند که برای برنامه ریزی و تصمیم گیری ها برای آینده شرکت نقش مهمی دارند. اطلاعاتی که در گزارشات مالی ثبت می شوند شامل درامدها، هزینه ها، حقوق کسانی که در این کسب و کار هستند و... می باشد.صورت معاملات فصلی یا گزارشات در دفاتر قانی ثبت می شود.این گزارشات مالی در سه دوره مختلف که عبارتند از دوره سه ماهه اول سال مالی، دوره شش ماهه و دوره یک ساله تهیه و تنظیم می شوند.

تاثیر حسابداری مالی بر کسب و کار

همانطور که می دانیم حسابداری مالی به ما کمک می کند که تمام اطلاعات مالی یک سازمان یا شرکت را طبقه بندی کرده و از آن ها گزارش مالی تهیه کنیم. این گزارش های مالی به عملیات شرکت جهت داده و فعالیت هایی از قبیل انواع و اقسام خرید و فروش معاملات، افزودن ماشین الات به موسسسه و حقوق کارکنان و اجاره و... را متاثر می کند.ارائه گزارشات شفاف نیز چه به صورت جزئی و چه به صورت همه جانبه باعث اعتماد سهام داران و سرمایه گذاران به نیروهای اجرایی می شود که این خود باعث پرداخت هزینه بیشتر برای رشد شرکت می شود. همچنین حسابداری مالی باعث سرعت بخشیدن به عملکرد شرکت می شود چرا که با بررسی های همه جانبه درصورت مشاهده هرگونه مشکل در هر بخش می تودان آن را خیلی سریع حل کرد و از بزرگ شدن مشکلات جلوگیری کرد.

حسابداری برای اخذ صورت مالی

حسابداری برای اخذ صورت مالی

یکی از مهمترین و اساسی ترین اجزا در فرایند حسابداری، صورت مالی است. این اظهارات برای افراد خارجی مثل سرمایه گذاران و مدیران مالیاتی در نظرگرفته شده است که به صورت سه ماهه و سالانه اماده می شوند و پس از آن با توجه به اصول عمومی حسابداری ارائه می شوند.این صورت های مالی کاربرد هایی دارند که می توان به آن ها اشاره کرد همچون وضعیت شرکت را از لحاظ مالی ،همچنین این که پول شرکت از کجا بدست امده و یا در کجا خرج شده و این که چه مقدار از پول شرکت باقی مانده را نشان می دهد.

آینده شغلی حسابداری مالی در ایران

این رشته در کشور ما یکی از پرکاربرد ترین رشته ها تلقی می شود و می توان گفت که این رشته به دلیل توسعه و به کارگیری در همه بخش های تولیدی،خدمات و بازرگانی آینده مناسبی دارد. همچنین باتوجه به کارایی و کاربرد حسابداری مالی در اکثریت شرکت ها و تاثیر به سزایی که روی کسب و کار دارد، جایگاه خوبی در کشور ما یافته است. با یادگیری مهارت های مربوطه و اخذ مدرک معتبر برای این رشته می توانید آینده کاری خود را تضمین کنید و فقط به گرفتن مدرک اکتفا نکنید و مهارت های خود را در این زمینه نیز تقویت کنید.

ویژگی های نرم افزار های حسابداری مالی

امروزه بدلیل کاربرد برنامه های حسابداری در فعالیت های مربوطه باید تسلط کافی روی این قبیل نرم افزارها و برنامه ها داشت. این نرم افزار ها یک سری ویژگی ها دارند که شامل ویژگی های گرافیکی خوب- تهیه گزارشات مالی دقیق- انعطاف پذیری بالا- یکپارچگی و یکدست بودن می باشد.


در نهایت

در حسابداری مالی به تهیه و تنطیم گزارش های مالی پرداخته می شود که این گزارشات برای تصمیم گیری بهتر شرکت کمک بسیاری می کند. می توان گفت که این گزارشات مالی در واقع عملکرد واقعی شرکت را در یک بازه زمانی معین به ما نشان می دهد. به طور معمول این گزارشات در 4 صورت مالی اساسی متفاوت ترازنامه، سود و زیان، وجوه جریان نقد و صورت سود و زیان جامع گزارش می شود. همچنین به مدیریت کسب و کار و تصمیم گیری و عملکرد بهتر نیز کمک می کند. این شاخه حسابداری مالی نیز مانند سایر شاخه های حسابداری در کشور از آینده شغلی مناسبی برخوردار است پس می توان روی این شغل برای کسب درامد حساب باز کرد. در این مقاله مشاورین مجموعه پیوند محاسب در کنار شما هستند تا هر آنچه لازم بود تا شما در خصوص حسابداری مالی بدانید را برای شما ارائه دهد. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره حقوقی و مالی در زمینه های مختلف شما می توانید با مشاورین این مجموعه ارتباط برقرار کنید.

 
نظرات