معرفی شغل حسابداری مالیاتی و ویژگی های حسابدار مالیاتی

امروزه حسابداری یکی از مشاغلی می‌ باشد که هر کسب‌ و کاری نیاز دارد تا یک حسابدار در کنار وی باشد. حسابداری انواع مختلفی دارد که یکی از انواع آن حسابداری مالیاتی می ‌باشد. حسابداری مالیاتی یکی از زیرشاخه ‌های حسابداری بوده که در طی آن شخصی که وظیفه حسابدار مالیاتی را برعهده دارد می ‌بایست گزارش‌ های مالی را بر طبق سازمان امور مالیاتی تنظیم کند.

مالیات یکی از راه ‌های درآمد زایی دولت ‌ها می ‌باشد که با هدف تقسیم متعادل ثروت در میان اقشار مختلف جامعه از اشخاص حقیقی و حقوقی دارای کسب‌ و کار دریافت می ‌گردد.

پیوند محاسب در این بخش در کنار شماست تا شما را با یکی از زیر شاخه‌ های حسابداری، یعنی حسابداری مالیاتی آشنا کند. این شغل دارای شرایط خاصی است که باید یک حسابدار مالیاتی به ‌خوبی آن شرایط را درک کند. 

تعریف حسابداری مالیاتی

اگر بخواهیم در یک تعریف ساده حسابداری مالیاتی را تعریف کنیم باید گفت؛ که حسابداری مالیاتی یکی از زیر شاخه ‌های حسابداری به شمار رفته که بر بحث مالیات و حسابداری آن متمرکز می ‌باشد و همچنین ثبت تراکنش‌ های مالی و دیگر وظایف حسابداری به‌ عهده حسابدار مالیاتی نمی ‌باشد.

از آنجایی‌که مالیات و حسابرسی آن بسیار مهم است واحد های تجاری نیاز دارند که حتما یک حسابدار مالیاتی را در کنار خود داشته باشند. اگر واحد های تجاری نسبت به قوانین مالیاتی بی ‌توجهی داشته باشند و گزارش ‌های مالیاتی خود را به ‌درستی تنظیم و تسلیم نکنند با جریمه‌ های مالیاتی مواجه شده و ضرر و زیان ‌هایی را باید پرداخت نمایند. بنابراین هر چند که تعریف حسابداری مالیاتی راحت می‌ باشد ولی سمت حسابدار مالیات بسیار مهم است.

حسابداری مالیاتی از آن جهت بسیار مهم است و به‌ عنوان یک تخصص رسمی شناخته می‌ شود که این زیر شاخه دارای قوانین و شرایط حسابداری مالیاتی خاصی است. بنابراین حسابداری مالیاتی به ‌تنهایی خود یک تخصص محسوب می‌ شود.

چرا واحد تجاری به حسابدار مالیاتی نیاز دارند؟

شغل حسابداری مالیاتی از آن جهت اهمیت بالایی دارد که باعث می ‌شود تا شرکت‌ ها و واحد های تجاری در دام قوانین مالیاتی نیافتند و باعث نشود تا این واحد ها بخواهند جرایم مالیاتی سنگینی را پرداخت کنند و همچنین حسابدار مالیاتی به تمام قوانین مربوط به مالیات مسلط بوده و گاهی اوقات می‌ تواند شرکت ‌ها را در معرض معافیت ‌های مالیاتی و جوایز مالیاتی و همچنین تخفیف‌ های مالیاتی قرار دهد. بنابراین حسابداری مالیاتی یک شغل بسیار با اهمیت می ‌باشد.

ویژگی های حسابدار مالیاتی

برای این‌ که به ‌خوبی با ویژگی‌ های حسابدار مالیاتی آشنا شوید ابتدا باید بدانید که حسابدار مالیاتی مشاور مالیاتی نیز محسوب می ‌شود و بسیاری از کسب ‌و کار ها حسابدار مالیاتی را به ‌عنوان مشاور مالیاتی می ‌شناسند. بنابراین یک حسابدار مالیاتی خوب در واقع یک حسابدار با تجربه بوده که به قوانین مالیاتی تسلط کامل دارد. بنابراین شخصی می‌ تواند حسابدار مالیاتی باشد که به تمام قوانین مالیات ‌های مستقیم و غیرمستقیم تسلط کامل داشته و همچنین قوانین حقوقی را نیز بداند. بنابراین این شخص می‌ تواند یک مشاور مالیاتی باشد.

همچنین شرکت‌ ها و واحد های تجاری که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند برای این‌ که بتوانند یک حسابدار مالیاتی خوب را استخدام کنند می ‌توانند از تجربه حسابدار های مالیاتی استفاده کند.

مبنای نظری در حسابداری مالیاتی

سوال مهم که همیشه برای کسب ‌و کار ها به وجود می ‌آید در خصوص حسابداری مالیاتی این است که درآمد های مالیاتی در زمانی‌که فرآیند عملیات مالیاتی صورت می‌ گیرد باید مورد توجه قرار بگیرد یا زمانی‌که درآمد های مالیاتی وصول می‌ گردد؟

بنابراین مبنای نظری در حسابداری مالیاتی را می‌ توان، تشخیص و شناسایی درآمد های مالیاتی در قوانین مالیاتی کشور تعریف کرد.

چرا حسابداری مالیاتی یک تخصص محسوب می شود؟

تنها دلیلی که باعث شده‌ است حسابداری مالیاتی یک تخصص محسوب شود. اهمیت امور مالیاتی است. همه ما به‌ خوبی می ‌دانیم که یکی از مهم ‌ترین بخش‌ های مالی واحد های تجاری و کسب‌ و کار ها رسیدگی به امور مالیاتی می ‌باشد تا بتوانند از ضرر و زیان ارگان ‌ها و همچنین از سهل‌ انگاری ‌های مالیاتی جلوگیری نماید. بنابراین ما در تمام شرکت‌ های تجاری چه بزرگ و چه کوچک افرادی را به‌ عنوان حسابدار مالیاتی می ‌شناسیم.

برای این ‌که به ‌خوبی اهمیت حسابداری مالیاتی را درک کنید. باید بدانید که امروزه دروسی دانشگاهی که در زیر مجموعه حسابداری قرار می ‌گیرند. گرایش ‌هایی با عنوان حسابداری مالی و حسابداری مالیاتی به‌ صورت مجزا وجود دارد. بنابراین حسابداری مالیاتی یک تخصص استراتژیک بشمار می‌ رود.

حسابدار مالیاتی چه توانایی هایی باید داشته باشد؟

همان ‌طور که در بالا نیز اشاره کردیم حسابدار مالیاتی، مشاور مالیاتی نیز شناخته می ‌شود و یک مشاور مالیاتی خوب باید تجربه کافی در زمینه مالیات داشته باشد. بنابراین پیشنهاد پیوند محاسب به شما عدم استفاده از حسابداران تازه ‌کار است. اگر کسب ‌و کار شما کوچک می ‌باشد و یا می‌خواهید که هزینه کمتری برای برنامه ‌های مالیاتی خود انجام دهید و یا این ‌که می ‌خواهید از حسابداران مالیاتی تازه ‌کار و کم‌ سابقه استفاده کنید بهتر است که در کنار آن‌ ها از خدمات تخصصی شرکت های مشاوره‌ مالیاتی نیز بهره بگیرید که این اتفاق برای شما بسیار سنجیده خواهد بود.

یک حسابدار مالیاتی علاوه‌ بر این‌ که به شرایط و فرآیند امور مالیاتی تسلط دارد باید به مسائل حقوقی مربوط به قوانین مالیات مستقیم نیز مسلط باشد.

هدف حسابداری مالیاتی چیست؟

در واقع حسابدار مالیاتی ناظر بر ورود و خروج وجوه نقد و غیر نقد در واحد های تجاری می‌ باشد و همچنین با نهاد های مختلف در ارتباط بوده و رسیدگی ‌هایی که در امور مالیاتی نیاز است مانند مالیات بر درآمد، معافیت‌ های مالیاتی و همچنین تعیین هزینه ‌های مالیات و استهلاک و همچنین جریمه‌ های مالیاتی را بر عهده دارد. بنابراین به ‌طور کلی هدف اصلی حسابداری مالیاتی ممانعت و پیشگیری از ایجاد هر گونه جریمه ‌های مالیاتی می ‌باشد و در وهله دوم سوق دادن واحد های تجاری به سمت کاهش هزینه ‌های مالیاتی با توجه به قوانین مالیاتی می‌ باشد که نه‌ تنها از جرایم جلو گیری می ‌کند بلکه برای شرکت نیز سود آوری به همراه دارد.

حسابداری مالیاتی توسط شرکت

یکی دیگر از راه ‌هایی که می ‌توان از حسابداری های مالیاتی بهره برد استفاده از شرکت ‌هایی است که در این زمینه فعالیت می‌ کنند. پیوند محاسب نیز از جمله شرکت‌ هایی است که در زمینه فعالیت ‌های مالیاتی شما خدماتی را عرضه می‌ کند. از جمله خدماتی که ارائه می‌ شود شامل تنظیم سند اظهارنامه‌ی مالیاتی و تسلیم آن، تهیه سند های اظهارنامه مالیات بر ارزش‌افزوده، تنظیم سند های فصلی، حسابرسی مالیاتی بر درآمد پرسنل، تنظیم مجلد های قانونی برای شرکت مانند دفتر روزنامه و غیره، تهیه اظهارنامه مالیاتی عملکرد، پیگیری و رفع مشکلات مالیاتی واحد های تجاری و همچنین پیگیری پرونده‌ های مالیاتی نیز از جمله خدماتی هستند که شرکت‌ های حسابداری مالیاتی ارائه می ‌دهند.

در نهایت

پیوند محاسب در این بخش در کنار شما بوده تا هر آنچه را که لازم است در خصوص شغل حسابداری مالیاتی ، ویژگی ها و اهداف آن نیز بدانید را برای شما ارائه کند. همچنین شما می‌ توانید از خدمات حسابداری مجموعه پیوند محاسب نیز بهره ببرید و در صورت نیاز نیز با مشاوران مجموعه مشکلات خود را مطرح نمایید.

نظرات